Švestkový Dvůr, sídlo Divadla Continuo, se po rekonstrukci znovu otevírá

Švestkový Dvůr, sídlo Divadla Continuo, se po rekonstrukci znovu otevírá

Švestkový Dvůr, sídlo Divadla Continuo, se po rekonstrukci znovu otevírá

Švestkový Dvůr otevře rekonstruované prostory a zahájí provoz kulturního a pedagogického centra. Festival OTVÍRAČKA /// RE:OPENING se bude konat 24. a 25. července 2015.
Švestkový Dvůr je starý statek v jihočeských Malovicích, jehož vznik je datován kolem roku 1868. Už 20 let je domovem členů Divadla Continuo, zázemím a zkušebnou pro jejich tvorbu. Je základnou pravidelných letních projektů, workshopů a setkání umělců z celého světa. Je rezidencí pro divadelníky i umělce z jiných oborů. Je divadlem, kam chodí diváci na inscenace Divadla Continuo i hostující soubory a seskupení. Je školou, je laboratoří. Na Švestkovém Dvoře vzniklo za 20 let, kdy zde Divadlo Continuo sídlí, 25 inscenací souboru, byl zázemím 18 site specific projektů, kterých se zúčastnilo přes 400 mladých lidí z celého světa, stejně jako místem koprodukčních a pedagogických projektů, realizovaných ve spolupráci s evropskými vysokými divadelními školami.
„Projekt Švestkového Dvora se opírá o dlouholetou tvůrčí práci souboru a spojuje jí s originálním a novátorským programem kulturního, uměleckého, rezidenčního a pedagogického centra. Model je inspirován podobnými projekty v zahraničí (Polsko, Francie, Rakousko). V českém kontextu je však projekt Divadla Continuo jedinečný a nemá u nás obdoby. V rámci rekonstrukce byla zachována a opravena většina historických budov hospodářské usedlosti. Architektonické řešení rekonstrukce počítá s využitím veškerého použitelného původního materiálu, ve snaze zachovat jedinečný genius loci stávajícího statku,“ dodávají zástupci Divadla Continuo. Divadelní prostor - multifunkční sál o velikosti 12 x 18 metrů a výšce 10 metrů - je postaven jako moderní dřevostavba s otevřeným krovem. Vnitřní dvůr je pak koncipován jako venkovní divadelní prostor s patrovým ochozem pro diváky.
Rekonstrukce byla ukončena 30. června 2015 a Švestkový Dvůr – otevřený divadelní, umělecký a pedagogická prostor otevře poprvé své brány 24. a 25. července 2015.
Slavnostní zahájení a následný festival s názvem OTVÍRAČKA /// RE:OPENING se budou konat ve všech zrekonstruovaných i nových prostorách Švestkového Dvora. Dvoudenní program si tak diváci budou moci užít jak v novém divadelním sále, tak v dalších zákoutích statku. Chystají se představení pro děti, dospělé, happeningy, koncerty, tvůrčí dílny, instalace i výstavy.

Pátek 24. 7. 2015 od 16:00 hodin
Buchty a loutky – Žabák Valentýn
Divadlo 100 opic – O medvídkovi Medouškovi
La Rocca & Moretti – Ancient Future
Divadlo Continuo – NOW..?
Spitfire Company – Antiwords
HALAS (dj – 50’s, 60’s, swing) / VALERIAN (live sax) / PUHAC (vj)

Sobota 25. 7. 2015 od 11:00 hodin
Divadlo Continuo – Caravan Obscura
Divadlo 100 opic – Zajíček a velká mrkvová záhada
Farma v jeskyni – Sclavi
Lenka Dusilová
Longital

OTVÍRAČKA /// RE:OPENING  – otevření Švestkového Dvora  - kulturního a pedagogického centra je zdarma, nutná je však rezervace z důvodu omezené kapacity. Rezervace stojí 1,- Kč a je možná pouze on-line na www.goout.cz
Více informací na www.svestkovydvur.cz nebo na www.continuo.cz

Zdroj: Divadlo Continuo

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: