Světové baletní hvězdy na hradě Šternberk na Moravě

Světové baletní hvězdy na hradě Šternberk na Moravě

Světové baletní hvězdy na hradě Šternberk na Moravě

Baletní událost letošního léta BUBENÍČEK BALLET WORLD se uskuteční v úterý 17. července ve 21 hodin na hradě Šternberk. Jedná se o představení baletního souboru, složeného z vynikajících tanečních sólistů předních evropských scén (Vídeň, Drážďany, Hamburk) pod vedením bratří Bubeníčků. České baletní hvězdy Otto a Jiří Bubeníčkovi, působící v současnosti v Německu, předvedou ve spolupráci s dalšími profesionály své taneční mistrovství. Bratři zde představí společná díla (choreografie, scéna, kostýmy, hudba) Le Souffle de l’Esprit, Gentle Memories a Obraz Doriana Graye. Balet Gentle Memories, v němž účinkuje Jekaterina Kondaurovová, primabalerína z Mariinského divadla v St. Petěrburku (laureátka Ceny Benois de la dance 2006 – Baletní Oskar), bude mít během tohoto večera svou evropskou premiéru.
Bratři za své mistrovské taneční výkony získali řadu mezinárodních ocenění, (Jiří v roce 2002 Cenu Benois de la dance) a v letošním roce oba cenu The Best Duet na prestižním festivalu v St. Petěrburku. Všude, kde vystupují, ať je to New York, Řím, Curych, Peking, Tokio a další, jsou představení zcela vyprodána.
Sourozenci Otto a Jiří Bubeníčkovi spolupracují s Národním památkovým ústavem v Olomouci (NPÚ) již podruhé, loni se s velkým úspěchem uskutečnilo představení na zámku ve Velkých Losinách, které zhlédlo 650 diváků. Umělci byli z atmosféry renesanční památky i z představení nadšeni a přijali pozvání k vystoupení na dalším památkovém objektu ve správě Národního památkového ústavu, na hradě Šternberk. Letošní vystoupení v zámeckém lesoparku pod středověkou věží se uskuteční již pro 900 návštěvníků. Pro NPÚ je uvedení tak vysoce uměleckého díla velkou poctou, ale zároveň i velkým závazkem. Jedná se o významnou propagaci památky, ale i nádherného baletu, který je ve světě velmi uznávaným uměleckým oborem. Aby bylo toto nádherné celovečerní představení dostupné nejširší veřejnosti i u nás, je vstupné v hodnotách od 300 do 1 200 Kč. Vstupenky je možné zakoupit přes TICKETPORTAL, na hradě Šternberk a na zámku Velké Losiny. Více o akci na www.hrad-sternberk.cz.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: