Švýcarský soubor Spettatori na turné v České republice

Švýcarský soubor Spettatori na turné v České republice

Švýcarský soubor Spettatori na turné v České republice

Švýcarský soubor Spettatori pod vedením českého režiséra Pavla Štourače přijel do Česka se svým stejnojmenným představením, které již několik let napříč Evropou vyvolává nadšené ohlasy. Od 24. září do 9. října vystupuje v Praze, Jihlavě, Opavě a Vodňanech. Pražská představení v prostoru LaFabrika se budou konat od 5. do 9. října denně od půl osmé večer.
Taneční, klaunské a pohybové a zároveň cenami ověnčené představení SPETTATORI (Diváci) stejnojmenného mezinárodního souboru absolventů Scuola Teatro Dimitri vytvořil ve Švýcarsku v roce 2008 režisér Pavel Štourač, umělecký vedoucí Divadla Continuo. Původně absolventské představení se silnou výtvarnou poetikou, jež je dílem Heleny Štouračové, živou hudbou kombinující prvky jazzu, cirkusové muziky a world music s tanečními a akrobatickými choreografiemi, se po svém uvedení na několika evropských festivalech setkalo s vřelým přijetím diváků a kritiky. Od té doby se hraje již tři roky a vyprodává hlediště divadelních sálů po Evropě.
Divadlo Continuo po srpnovém mezinárodním projektu Jezero Grus Grus nepolevuje ve své činnosti a připravilo projekt Spetattori v České republice. Jak došlo ke spolupráci českého režiséra a studentů proslavené Scuola Teatro Dimitri vysvětluje sám umělecký ředitel Divadla Continuo Pavel Štourač: „Na základě jednoho z letních projektů mě oslovili pedagogové ze Scuola Teatro Dimitri a pozvali mě, abych udělal se studenty absolventské představení. Je to škola, která se specializuje na pohybové divadlo, pantomimu, tanec a nový cirkus, jejím spoluzakladatelem je také Richard Weber, spolupracovník Ladislava Fialky, který emigroval v roce 1968 do Švýcarska. Také díky vysoké kvalitě a profesionalitě absolventů se představení hraje dál a je úspěšné.
Čeští diváci mají podle pořadatelů možnost zhlédnout špičku moderního evropského divadla. „Herci předvádějí úchvatnou techniku pohybového divadla a akrobacie a do toho vás neustále překvapují jemnými narážkami na diváka – tedy vás samotné. Spolu s živou hudbou na originální netradiční hudební nástroje vytvoří divadelní zážitek, na který se jen tak nezapomíná," říká Zuzana Bednarčiková z ART Prometheus o.s. produkce divadla. Trailer k představení: http://www.youtube.com/watch?v=Wwk78KhSVAg Další info: www.continuo.cz , www.spettatori.net Foto: Petr Moravec  

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: