TANCESSE 2013: mezinárodní festival tance, tanečního a pohybové divadla

TANCESSE 2013: mezinárodní festival tance, tanečního a pohybové divadla

TANCESSE 2013: mezinárodní festival tance, tanečního a pohybové divadla

V Brně se uskuteční pátý ročník festivalu Tancesse. Přijede několik souborů z různých koutů republiky, zahraniční hostem festivalu bude soubor z Polska Akro Dance Theatre Torun. Festival pořádá SVČ Lužánky ve spolupráci s Pohybovým studiem Cyranovy boty. Festival bude zahájen 29. dubna touto vernisáží k výstavě tanečních fotografíí v ulicích centra Brna. „Vernisáž bude ve znamení pohybu, navíc letos nám to termínem krásně vyšlo do Mezinárodního dne tance. Černě odění mimové coby živé stojany budou proplouvat s obrazy po parku Lužánky, ulicí Lidická, Moravským náměstím a skončí v ulici Česká. V živých obrazech budou v různých formacích vstupovat mezi kolemjdoucí od 18 do 19 hodin,“ vysvětluje ředitelka festivalu Věrka Bělehrádková.
Hlavní část festivalu proběhne od pátku 3. května do neděle 5. května. Od pátečního večera se představí první účinkující, ostatní choreografie zatančí další soubory v sobotu odpoledne i večer a v neděli odpoledne v Bezbariérovém divadle BARKA (program na www.tancesse.cz). Dopoledne v sobotu a neděli budou probíhat taneční workshopy pro veřejnost. Několik z nich bude v SVČ Lužánky (Africký tanec, Kontaktní improvizace, Body Music, Tělo v pohybu), dále v Kabinetu Múz (Současný tanec - technika Limon), v Bezbariérovém divadle BARKA (Integrovaný tanec) a workshop Port de bras v tělocvičně Pod Hradem na Údolní ulici.
Festival se charakterizuje zvoleným ústředním tématem Pohyb – tanec – divadlo, které se má vinout celým průběhem festivalu. Přehlídka nabízí náměty pro tvořivou divadelní a taneční práci, specificky pro spojení fenoménu divadla a tance v podání mladých tvůrčích lidí.
Za 600 Kč se mohou diváci registrovat jako „aktivní účastník“ a mít vstup na všechny akce festivalu včetně dílen v oba dny. Registrace na jednotlivé workshopy a rezervace vstupenek na představení lze provést na adrese: verisima@luzanky.cz.  Výstava fotografií bude k vidění do poloviny června v SVČ Lužánky.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: