Taneční aktuality iniciují otevřenou výzvu za manželství pro všechny

Taneční aktuality o. p. s., provozující internetový časopis www.tanecniaktuality.cz, se tímto obrací na všechny organizace i jednotlivce působící na profesionální tanečně-pohybové scéně s žádostí, aby se zapojili do otevřené výzvy za manželství pro všechny. Taneční aktuality se tak připojují k sérii podobných iniciativ, které premiérovi České republiky Petru Fialovi dorazily v uplynulých dvou měsících. Odkaz na podpisový Google formulář a celé znění dopisu naleznete zde.

Taneční aktuality iniciují otevřenou výzvu za manželství pro všechny

Taneční aktuality iniciují otevřenou výzvu za manželství pro všechny

Taneční aktuality reagují na aktuální situaci, kdy se návrh za manželství pro všechny a protinávrh na ústavní zakotvení manželství jako sňatku muže a ženy dostávají do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Iniciátor této výzvy, šéfredaktor Josef Bartoš, navazuje na tři velké otevřené dopisy 66 komerčních firem, 25 českých divadel a naposledy také 31 českých kin. Ve svém textu publikovaném na webových stránkách časopisu Josef Bartoš napsal: „Když vyšla ta ,divadelní‘ výzva (zde), měl jsem obrovskou radost. Nabyl jsem pocitu, že se jinak neorganizovaní umělci semkli a postavili za své kolegy, tedy i za mě. Jenže při pročítání podepsaných zástupců a zástupkyň mě zarazila jedna věc – mezi signatáři není ani jeden taneční subjekt! Jak je možné, že se tanečníci a tanečnice nepostavili za své kolegy? Neměli čas se tomu věnovat? Nebo prostě o této výzvě nevěděli? Většinu z nich znám a věřím, že v tom není žádný zlý úmysl. Myslím ale, že je na čase to napravit.“

Taneční aktuality proto nyní vybízejí všechny podporovatele manželství pro všechny z řad tanečně-pohybového umění, aby pod otevřený dopis připojili svůj podpis, a to nejpozději do pátku 3. listopadu. Učinit tak zájemci mohou přes Google formulář (zde), kde naleznou i celé znění dopisu. Posléze bude celá výzva předána premiérovi České republiky.

Témata článku

Manželství pro všechnyTaneční aktuality

Tanec

Reakce Úřadu vlády České republiky

vložil Josef Bartoš

IP: 88.146.207.126
Reaguje na:
Reakce Úřadu vlády České republiky na naši výzvu:
Vážený pane doktore,
z pověření Kabinetu předsedy vlády reaguji na Vaši otevřenou výzvu ze dne 14. prosince 2023, ve které vyzýváte pana premiéra a jeho vládu k prosazení a přijetí návrhu zákona o manželství pro všechny.
Jak se již pan premiér vyjádřil k dotčeným výzvám v médiích, o morálních a etických záležitostech mají rozhodovat poslanci ve volném hlasování na základě vlastního přesvědčení. K poslaneckému návrhu, kterým se mění zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, vláda přijala neutrální stanovisko. Nyní je tak na Poslanecké sněmovně, jak o dané právní úpravě ve druhém čtení rozhodne. Jak však pan premiér zdůraznil, důležité je diskutovat, naslouchat si a vzájemně respektovat odlišné názory. Cílem této vlády je samozřejmě to, aby se žádný občan necítil ohrožen či omezen na svých právech.
S pozdravem
Václav Smolka
ředitel Odboru komunikace
0 -4 ! Odpovědět

Zobrazit další komentáře 1

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: