Taneční aktuality pořádají diskusi o situaci tanečního výzkumu v Čechách

Taneční aktuality v rámci projektu Zaostřeno na tanec pořádají dne 8. října 2022 v Galerii HAMU od 12:30 hodin oborovou debatu na téma tanečního výzkumu. Cílem setkání je analyzovat stav a kondici současného tanečního výzkumu v Čechách a nastínit možnosti jeho dalšího vývoje.

Taneční aktuality pořádají diskusi o situaci tanečního výzkumu v Čechách

Taneční aktuality pořádají diskusi o situaci tanečního výzkumu v Čechách

Účast na diskusi přislíbila taneční historička a socioložka Dorota Gremlicová (HAMU), etnochoreoložka Daniela Stavělová (Akademie věd), taneční historička Helena Kazárová (HAMU) a další.

Moderátorka diskuse Daniela Machová dodává: „Přijde nám důležité se v rámci společné diskuse pokusit odpovědět na otázku, jaký má taneční výzkum potenciál, v čem je silný v kramflecích a v čem naopak pokulhává. A jak může přispět k poznání o stavu a potřebách současné české společnosti.”

Oborová diskuse naváže na mezinárodní Konferenci o tanečním výzkumu, kterou pořádá o den dříve Ústav pro taneční vědu v prostorách Galerie HAMU, a na vzpomínkové setkání věnované příležitosti nedožitých 100. narozenin významné české taneční historičky a pedagožky, profesorky Boženy Brodské. Bližší info o konferenci zde: https://www.hamu.cz/cs/veda-a-vyzkum/vedecka-pracoviste/ustav-pro-tanecni-vedu/akce/

V případě zájmu účastnit se diskuse se prosím registrujte zde: https://forms.gle/2CS7WhCXQtf1qJTA8

Aktuální informace k akci zde: https://fb.me/e/2GlNDeO8l.

Zdroj: Tisková zpráva

Témata článku

diskuseTaneční aktualityTaneční výzkum a jeho institucionální zázemí v současném kulturním a sociálním kontextu

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: