Taneční aktuality představují nové logo

Taneční aktuality představují nové logo

Taneční aktuality představují nové logo

Internetový server Taneční aktuality odhaluje zbrusu nové logo od Jana Poledňáka, které bude i s novým vzhledem webových stránek oficiálně používáno od začátku divadelní sezony 2018/2019. Do soutěže o vzhled loga se zapojilo přes dvacet grafiků a grafických studií. Konečnou podobu vybrala hlasováním redakce, někteří mediální partneři i příznivci Tanečních aktualit, kteří finančně podpořili loňskou crowdfundingovou kampaň na portálu Hithit.

Logo bylo vybráno koncem roku 2017 a v průběhu dalších měsíců bylo postupně upravováno dle pokynů týmu, který má nový design stránek na starosti. „Odhodlání ke kompletní změně vizáže jsme sbírali dlouho, ale nakonec jsme se shodli, že je čas nabrat ‚svěží vítr do plachet‘. Základním požadavkem byla pomyslná návaznost na logo staré, což se nakonec zrcadlí v zachovaném barevném ladění. Během téměř ročního hledání jsme viděli velké množství návrhů, z nichž jsme vybrali právě logo Jana Poledňáka. Na odhalení celkové grafiky Tanečních aktualit v novém hávu se čtenáři mohou těšit již brzy,“ říká šéfredaktor Josef Bartoš.
Jak grafika webu, tak nové logo klade důraz na jednoduché linie, čistotu a minimalismus. Nové logo blíže představuje redaktorka Barbora Truksová, která se podílela na jeho vývoji: „Ve výrazném logotypu lze spatřit vlnky symbolizující tanec a k nim kontrastní čáry rovné – psaní o něm. Rozpohybovanosti nahrává i optický klam, který vlnky vytvářejí. Další významy ať si každý nalezne sám – snad fyzikální znázornění věčného pohybu, akt přítomného tady a teď, možná rozvlněná opona... a vedle toho provždy zachované psaní o něm, reflektující a nastavující zrcadlo. Právě to je základním motivem našeho nového loga – svěžího a minimalistického, s nímž vstupujeme do další éry našeho portálu."

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: