Taneční aktuality připravují crowdfundingovou kampaň na redesign webového portálu

Taneční aktuality připravují crowdfundingovou kampaň na redesign webového portálu

Taneční aktuality připravují crowdfundingovou kampaň na redesign webového portálu

Internetový server www.tanecniaktuality.cz oslavil v roce 2016 deset let od svého založení. Při této příležitosti uskutečnila redakce řadu doprovodných akcí, přičemž hlavní novinku představovalo spuštění Databáze tance. Tím ale novinky online časopisu o tanci neskončily. Redakce Tanečních aktualit spustí 20. března 2017 na portálu Hithit kampaň, jejímž cílem je vybrat prostředky na redesign webového portálu. Sbírka končí 4. května a částkou, kterou se pokusí společnost vybrat, je padesát tisíc korun.

„Impulzem pro zahájení crowdfundingové kampaně bylo oznámení Magistrátu hl. m. Prahy o zrušení finanční podpory pro vydávání časopisů a výsledky grantů na Ministerstvu kultury ČR. Přestože jsme obdrželi velmi vysoké bodové hodnocení, částka, která nám byla nakonec přidělena, jen s obtížemi pokryje běžné provozní náklady. O rozvoji našich aktivit tak nemůže být ani řeč,“ vysvětluje šéfredaktorka Lucie Hayashi.
Josef Bartoš ke kampani dodává: „Webové stránky vznikly před deseti lety a jejich současný stav je téměř neúnosný. Jejich přeplněný a nepřehledný obsah bije do očí. Chceme portál odlehčit a dopřát mu nový a svěží vzhled. Každý, kdo nám přispěje, se může těšit na nevšední odměny a stát se součástí celého projektu. Současně s vyhlášením kampaně na Hithit.cz chceme oznámit konkurz na nový webdesign Tanečních aktualit a s tím spojenou modernizaci loga.“
A co kromě nového kabátu nový web přinese? Redakce plánuje zavedení samovyplňovacího tanečního kalendáře nebo programu akcí (workshopy, konkurzy, kurzy apod.), snadné a intuitivní vyhledávání představení i článků a v neposlední řadě atraktivní platformu debat, diskuzí či komentářů pro čtenáře. Kompletní nová verze webových stránek bude spuštěna na začátku roku 2018.

Zdroj: Tisková zpráva

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: