Taneční instalace k výstavě Neklidná figura

Taneční instalace k výstavě Neklidná figura

Taneční instalace k výstavě Neklidná figura

Galerie hlavního města Prahy a Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA zvou v rámci doprovodného programu k výstavě Neklidná figura: Exprese v českém sochařství 1880-1914 na taneční instalaci choreografky Nadine Beaulieu (FR). Ta se uskuteční 19. května 2016 v 18:00 v Galerii hlavního města Prahy (Městská knihovna, 2. patro, Mariánské náměstí). Další reprízy proběhnou 22. května v 15:30 a v 18:00. Vystoupí Tereza Hradilková, Jan Bárta a Kateřina Stupecká. Autory světelného designu jsou Pavla Beranová, Vladimír Burian. Vstup zdarma k platné vstupence do výstavy.
Taneční instalace choreografky Nadine Beaulieu pod názvem Neklidná figura rozpohybuje stejnojmennou výstavu českého sochařství v Galerii hlavního města Prahy. Divákovi tak nabídne možnost vnímat expresi v umění přelomu 19. a 20. století prostřednictvím lidského těla v pohybu.
„Půjde o pohyb myšlenek, pohyb materiálu a pohyb lidských těl. Je to jedinečný projekt a zcela nová forma, jak lze přes tanec dynamicky vnímat a být aktivně konfrontován s bohatstvím českého sochařství,“ uvedla ředitelka Centra choreografického rozvoje SE.S.TA Marie Kinsky. Více informací zde.

Zdroj: Galerie hl. m. Prahy, SE.S.TA

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: