Taneční performance v prostoru výstavy El Hadji Sy

Taneční performance v prostoru výstavy El Hadji Sy

Taneční performance v prostoru výstavy El Hadji Sy

Taneční performance v podání Centra choreografického rozvoje SE.S.TA v prostoru výstavy El Hadji Sy jako součást instalace Mořské archeologie se uskuteční 5. února 2016 ve Veletržním paláci. V choreografie Marthy Moore se představí Zdeňka Brungot Svíteková, Barbora Látalová, Michaela Raisová, Jana Novorytová, K Goldstein, Pedro Prazeres a Daniel Raček. Vstup na akci je zdarma.
V anotaci k taneční instalaci čteme: Přemostění kontinentů, Mořská archeologie dílo El Hadji Syho se stává počátkem pro taneční instalaci americké choreografky Marthy Moore a evropskou skupinu performerů přijíždějících z Portugalska, Francie, Slovenska a České Republiky. Následujíce partituru, cestujíce skrze instalaci, tanečníci obývají překrývající se pohyblivé krajiny. Současně otvírají prostor pro měnící se perspektivy a vnímání návštěvníka výstavy.“

Martha Moore
Absolvovala odborné studium somatických technik na americké univerzitě (Ideokinesie, Feldenkreisova metoda, Body mind centering, Alexander, Suzan Klein, atd.) a velice rychle je propojila v jednu. V průběhu svých studií pracovala pod dohledem Mary Wigman a Kurta Jose, spolupracovala s tanečníky Limón Company, Graham a Cunningham. Od roku 1977 zkoumá různé souvislosti mezi somatickými technikami a tancem, je autorkou mnoha „eventů“, rekonstrukcí děl Post Modern Dance s kvartetem Knust a spolupracuje s řadou současných francouzských choreografů. Je spoluzakladatelkou souboru Penelopes, vede stáže a kurzy pro různé společnosti a instituce v USA, Francii, Německu, Holandsku i v dalších zemích. Od roku 2009 jezdí pravidelně na pozvání SE.S.Ty vyučovat i do Prahy. Zároveň na objednávku SE.S.Ty od roku 2012 připravuje „eventy“ pro české a slovenské tanečníky.

Více informací zde.

Zdroj: SE.S.TA

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: