Taneční site specific projekt v prostoru „Era svět“ na Jungmannově náměstí

Taneční site specific projekt v prostoru „Era svět“ na Jungmannově náměstí

Taneční site specific projekt v prostoru „Era svět“ na Jungmannově náměstí

V pondělí 8. dubna se uskuteční site specific vystoupení Markéty Kuttnerové v netradičním prostoru. „Era svět“ je multifunkční prostor na Jungmannově náměstí, kde najdete coworkingové centrum, přednáškový sál, místo pro koncerty, výstavu, filmové promítání, soukromé akce. Teď se v něm představí i tanec, představení nese název Breath control. Site specific triptych project představení vzniklo ve spolupráci Markéty „Maii“ Kuttnerové, švýcarské tanečnice Romany Ramer, hudebníka Joshuy Kocha a světelného designéra Jiřího Hajdyly přímo na míru prostoru Era svět a bude uvedeno pouze jednou. Vstup je zdarma a představení začíná v 19.30 hodin. „Breath control je vývoj života - jenž byl stvořen uměle - jenž se dere skrze "tok" informací pořád výše - jenž se dostává na vrchol, kde informace mění v činnost a stává se bytostí s egem...
Následovat bude od 20.15 20:15 talkshow Snídejte šampaňské SPECIÁL s Lucií Kašiarovou a Ondřejem Cihlářem. Licie Kašiarová je Tanečnice roku 2012, punkerka a zakladatelka náhradního divadla Studio Alt@-hala 30, Praha.

Markéta Maia Kuttnerová
Začínala u taneční pedagožky Petry Blau / ZŠ Karlovy Vary. Poté pokračovala ve studiu na Konzervatoři Duncan centre (absolutorium v roce 2011). Byla na zahraniční stáži na Fontys Hogeschool voor de Kunsten /Nizozemí/. Zde se podílela na vytvoření site-specific performance What a účinkovala v projektu Friends (ch.: Truus Bronkhorst a Marien Jongewaard). Interpretačně se podílela na umělecko-vzdělávacím projektu Špalíček B. Martinů autorky Evy Blažíčkové. Vytvořila několik menších choreografií, které uvedla např. na festivalu Szolo-Duo 2009 a 2012 v Budapešti (duety Engulfment a Planetoid LV-426). Umělecký zájem Maiy spočívá především v autorské tvůrčí činnosti.

Lucie Kašiarová
Vystudovala tanec a pedagogiku tance na Konzervatoři v Banské Bystrici, VŠMU v Bratislavě a HAMU v Praze. Jako interpret pracovala například s choreografy Zuzanou Hájkovou, Petrou Fornayovou, Julyen Hamilton, Milli Bitterli, Paulem Wenningerem, Oleg Soulimenko, Mirkou Eliášovou či Jarem Vinařským. Jako tanečnice účinkuje v celovečerních představeních i jednorázových projektech, věnuje se pedagogické činnosti a podílí se produkčně na festivalech TANEC PRAHA a Česká taneční platforma. V současné době je ředitelkou občanského sdružení ALT@RT o.s, uměleckého prostoru Studio ALT@ – Hala 30 a festivalů Kašparův Kolínský Mimoriál a HYBAJ HO!

O prostoru: http://www.prostor.erasvet.cz/#prehled-akci

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: