Taneční Vesper MAXIMVS potřetí v Brně

Taneční Vesper MAXIMVS potřetí v Brně

Taneční Vesper MAXIMVS potřetí v Brně

Brněnské Taneční divadlo MAXIMVS již potřetí pozvalo do Brna několik tanečních souborů domácí i zahraniční scény, které se představí v pátek 2. 3. v Mahenově divadle v rámci večera nazvaného Tercius vesper MAXIMVS. Na třetím tanečním večeru vystoupí opět několik souborů, které se věnují modernímu tanci na špičkové úrovni. Kromě domácího Tanečního divadla MAXIMVS, se představí bratislavské Taneční divadlo Bralen a Bohemia Balet Praha. „V tomto večeru uvidíte choreografie několika autorů, např. Tomáše Rychetského, Joa Alegada, Jany Letenajové a dalších. Tercius vesper MAXIMVS předvede opět to nejlepší, co na poli tradičního moderního tance v České republice existuje. Chceme vám ukázat poctivé, řemeslně a kvalitně interpretované choreografie, lidské náměty, oku i sluchu lahodící představení,“ říká k dramaturgii večera zakladatel a vedoucí TD MAXIMVS David Strnad.
Sérii tanečních večerů Vesper MAXIMVS zahájilo Taneční divadlo MAXIMVS v únoru předchozího roku. Akce se postupně stává tradičním místem setkání příznivců moderního tance nejen z Brna a buduje si své místo na české taneční mapě.
Taneční divadlo MAXIMVS založil v roce 2004 tanečník, choreograf a pedagog David Strnad s cílem vytvořit v Brně umělecké těleso zabývající se moderním a jazzovým tancem. Za dobu své existence soubor již absolvoval mnoho představení na domácích i zahraničních jevištích a disponuje kvalitním repertoárem na vysoké technické a umělecké úrovni.
Více na www.tdmaximvs.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: