Tantehorse chystá novou inscenaci The Creep

Tantehorse chystá novou inscenaci The Creep

Tantehorse chystá novou inscenaci The Creep

V sezoně 2016/2017 se soubor Tantehorse přesouvá do Studia Švandova divadla a pro diváky si zároveň připravil novou inscenaci. V produkci Tantehorse tentokrát vzniklo představení s názvem The Creep. V sólové roli se představí mim, choreograf a pedagog Radim Vizváry, jeden ze zakladatelů souboru. Premiéra hry, která pojednává o vztahu člověka se smrtelnou nemocí, se uskuteční 26. a 27. listopadu 2016 ve Studiu Švandova divadla. Mimopražská premiéra proběhne v Divadle na cucky v Olomouci 29. listopadu.

Jsem moc rád, že u nás ve studiové scéně bude Tantehorse prezentovat své inscenace, a že Švandovo divadlo rozšíří svou nabídku o kvalitní a progresivní soubor pohybového divadla. Věřím, že si ho tu diváci najdou, a že na Smíchově vzniknou nové originální projekty tohoto uměleckého seskupení,“ říká Daniel Hrbek, ředitel Švandova divadla.
„Představení The Creep s jedním performerem a působivou scénou vypráví příběh člověka, který se rozhodl popřít sebe sama a nechává do svého těla vstoupit smrtelnou nemoc. Inscenace je fyzickým obrazem o navazování emocionálního vztahu člověka s plíživou nákazou, která nezná kompromis. Hlavní postava během představení ztrácí kontrolu nad svým okolím, scénou a i tělem, aniž by si to včas uvědomovala. Význam slova ,The Creep‘ tak hra zkoumá v obou jeho významech. Jako sloveso značí ,creep‘ pomalý, plíživý, téměř neznatelný pohyb. Protagonista během představení ztrácí kontrolu nad svým okolím, scénou a i tělem, aniž by si to včas uvědomoval. Jiný význam slova ,creep‘ reprezentuje divného člověka, za kterého můžeme hlavní postavu považovat. Ta se dobrovolně nakazí smrtelnou nemocí, vnímá ji jako fetiš, zaujímá k ní láskyplný vztah a zve ji do těla,“ vysvětlují tvůrci.
Dramaturgem a zároveň autorem námětu představení a hudby je Matouš Hekela, o choreografickou supervizi se stará Minh Hieu Nguyen.
Po inscenacích Light in Darkness , S/He Is Nancy Joe, Uter Que a Lessons of Touch, která získala nominaci na Cenu Divadelních novin za taneční a pohybové divadlo, je The Creep dalším představením, které zkoumá limity lidského těla.

Zdroj: Tanterhorse

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: