Teatr Novogo Fronta se po delší době se svým představením Dias de Las Noches vrací do Teatra NoD

Teatr Novogo Fronta se po delší době se svým představením Dias de Las Noches vrací do Teatra NoD

Teatr Novogo Fronta se po delší době se svým představením Dias de Las Noches vrací do Teatra NoD

Legenda českého pohybového divadla – soubor Teatr Novogo Fronta – se po delší době objeví 20. dubna v prostorách Teatra NoD v Praze se svým představením Dias de Las Noches, jímž zakončí své turné po České republice. Představení Dias de Las Noches získalo v roce 2004 cenu The Scotsman Fringe First na prestižním edinburgském divadelním festivalu Fringe a od té doby toto představení procestovalo celý svět. V recenzi se tehdy psalo: ,,Nádherně provedené a dravě krásné, poetika Dias de Las Noches zůstává na dlouho v paměti. Oslnivý příklad fyzického divadla.“ (Louise Rimmer, The Scotsman)
Příběh Dias de Las Noches se odehrává roku 1974. Večer v laciném zábavním podniku na předměstí Buenos Aires. Dva ruští emigranti Arkadij Ivanov a Momik Burmann se těžko vyrovnávají se skutečností, že se už nikdy nevrátí domů do Leningradu. V ulicích města se schyluje k vojenskému převratu a Arkadije vyděsí anonymní telefonát, ve kterém se dovídá, že jejich emigrace do Argentiny nevznikla z jejich svobodného rozhodnutí.
Toto představení bude na dlouhou dobu poslední inscenací (vedle představení MANSON, na němž se členové souboru podílejí), kterou diváci a příznivci souboru Teatr Novogo Fronta na dlouho v Praze zhlédnou. Na září 2012 soubor pro prostor NoD připravuje nové představení.

O souboru Teatr Novogo Fronta
Teatr Novogo Fronta pochází ze St. Petersburgu v Rusku, kde byla tato divadelní společnost založena v roce 1993 Irinou Andreevou a Alešem Janákem. Jejich první práce vycházely z experimentu na poli vztahu mezi tělem umělce – jediného materiálu užívaného umělcem – a prostorem kolem něj. První představení Vremja Dujak (Hloupý Čas, 1994) bylo uvedeno na jejich prvním evropském turné a jeho tématem byl strach z toho, co může přinést budoucnost v Rusku. Po úspěchu inscenace a celého turné se TNF usadil v Praze, kde dodnes připravuje a realizuje své ojedinělé inscenace. Mezinárodní povaha souboru je charakteristická i pro jeho aktuální / současné složení. Nejnovější projekty / inscenace jsou realizovány ve spolupráci s tanečníky (performery, herci) z České republiky, Německa, Polska, Dánska, Rakouska a Řecka. Od svého založení TNF odehrál stovky představení po celé Evropě od Ruska přes Velkou Britanii až k italské Sardinii, účastnil se festivalu v Bolívii v Jižní Americe, absolvoval turné po východním pobřeží USA, dvakrát se úspěšně představil na Edinburgh Fringe Festivale. Zdroj: NoD

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: