Teatro NoD přibližuje nadcházející divadelní sezónu

Teatro NoD přibližuje nadcházející divadelní sezónu

Teatro NoD přibližuje nadcházející divadelní sezónu

Jedna z nejprogresivnějších pražských scén Teatro NoD představila některé inscenace, které chystá pro novou sezónu 2012 / 2013. Stejně jako v minulosti, i v nadcházející sezóně se chce Teatro NoD profilovat jako odvážná divadelní scéna, která poskytuje zázemí pro profesionální, originální a na našem území ojedinělé divadelní, taneční, audiovizuální i jiné projekty. Dramaturgie Teatra NoD pod vedením dramaturga a pedagoga Adama Halaše se bude soustředit zejména na experimentální činohru, audiovizuální instalace, pohybové a fyzické divadlo, crossover projekty a v neposlední řadě na celoprostorový kabaret, site specific performance a festivalovou dramaturgii.
Již v září se uskuteční nová premiéra legendárního českého souboru fyzického divadla Teatr Novogo Fronta, který v mezinárodní spolupráci s Tara Arts (Londýn) a Pro-Progressione (Budapešť) představí svůj nový projekt home:scape zkoumající význam pojmu domov pro současného Evropana. Premiéru si tento projekt odbude 2. srpna během olympijských her v Londýně a poté bude představen v Praze právě v prostoru Teatra NoD.
V již ukončené sezóně představil Teatr Novogo Fronta ještě jeden svůj projekt – dynamické  představení Manson, které vzniklo ze spolupráce se světově uznávaným souborem DOT504 a které bude Teatro NoD v nové sezóně pravidelně uvádět.
Vedle projektu Manson se diváci budou moci setkat s dalšími kvalitními a populárními tituly dramaturgie Teatra NoD – Nedotknutelní, představení světového formátu od Spitfire Company, postapokalyptické hledání nového hrdiny v podání divadla HoME S.K.R.Z., existenciální komedie NoD Quijote v režii Jana Nebeského s Lucií Trmíkovou a Davidem Prachařem v hlavích rolích, snová adaptace stejnojmenného Felliniho filmu Silnice v režii Adama Halaše a v podání studentů a absolventů Katedry pohybového divadla HAMU, proslulá Čekárna výjimečného souboru Farma v jeskyni a zábavný večer se zpěvy v podání bývalých zaměstnanců nejmenovaného veřejného domu Kabaret Falešná kočička.

Koncem října uvede svoji novou pohybovou inscenaci umělkyně a performerka Jindřiška Křivánková. Divadlo Feste z Brna se představí v mini profilu politického divadla se svými dvěma novými hrami Pohřbívání a Národní třída v režii Jiřího Honzírka. Další premiérou nadcházející sezóny bude v listopadu nový projekt performera, herce a pedagoga Tomáše Měcháčka, který připravuje společně s herečkou Barborou Polákovou představení s pracovním názvem O lidech.
Na začátku prosince uvede soubor Spitfire Company v premiéře novou inscenaci One Step Before Fall, v níž se objeví v hlavní roli Markéta Vacovská (známá z představení Nedotknutelní). Ke spolupráci na tomto projektu byla přizvána zpěvačka Lenka Dusilová, která za sebou má sebou již několik spoluprací na divadelních projektech jak se Spitfire Company, tak s Divadlem Continuo.
Poslední premiérou roku 2012 bude pak nové představení Requiem výrazné tváře současné české taneční scény Lenky Bartůňkové, která ve svém pojetí představí osobní příběh své rodiny z doby protifašistického odboje během druhé světové války. Tato nová inscenace bude rozpracováním již existujících choreografií Dopis a Lagrima.

Úspěšný projekt Teatro NoD Nudle využívající komorní prostor pro divadlo jednoho herce bude pokračovat site specific projektem polské performerky Ewy Zurakowske HIDE. Autorské projekty Valentýn Petra Krušelnického a Apoleny Vanišové a Ekvipáž Dany Račkové a studentů DAMU budou díky ocenění divadelní kritikou i diváky pravidelně uváděny v reprízách.
Jako každoročně bude Teatro NoD hostit multižánrový festival alternativního umění Next wave, dále významný mezinárodní festival pohybového a tanečného divadla 4 + 4 dny v pohybu, v jehož spolupráci uvede představení Ship of Fools izraelské taneční skupiny Niv Shenfield a Oren Laor. Mezi 15. a 21. říjnem budou multifunkční prostory NoD patřit oslavám 20. narozenin klubu Roxy, k nimž se NoD přidává. Program týdne oslav BE TWENTY bude zveřejněn v průběhu srpna. Zdroj: NoD

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: