The Anton Lachky Company přiveze do Ostravy rodinnou taneční inscenaci The Others

Taneční podzim v Ostravě po 10. ročníku festivalu MOVE Fest Ostrava pokračuje. Již v neděli 22. října do DK Poklad totiž zavítá inscenace „The Others" („Ti druzí”) belgického souboru The Anton Lachky Company, která je bezesporu jedním z vrcholů současné pohybové tvorby a MOVE Ostrava má tu čest uvést ji v jediné české premiéře.
 

Zdroj: MOVE Ostrava

Zdroj: MOVE Ostrava

„The Others” je jedním z nejoceňovanějších počinů slovenského choreografa Antona Lachkyho, který se z malého lidového souboru propracoval v opravdovou star na evropském choreografickém nebi. Jeho unikátní a hravá tvůrčí metoda puzzle work fascinuje pohybovou i diváckou obec. Není proto náhoda, že inscenace byla oceněna jako nejlepší taneční představení Prix Maeterlinck de la Critique 2022 a získala také Cenu ministra vzdělávaní a ocenění Coup De Foudre De La Presse.

Tato emotivní inscenace nabízí malým i velkým divákům vzrušující příležitost nahlédnout do světa čtyř odvážných jedinců, kteří žijí v izolovaném světě, zcela obklopeném plastem a neprostupnými průhlednými obrazovkami. Ve svém hledání cesty k osvobození od smutku a nudné rutiny se však obrátí k tanci a prostřednictvím něj hledají způsob, jak znovu objevit kouzlo života, přírody a světa kolem sebe. Dětský divák se může ponořit do světa fantazie, zatímco dospělé nadchne preciznost pohybů a hluboká myšlenka. Představení je vhodné pro děti starší 6 let.

„The Others" není pouze taneční představení, ale zároveň apel na naši lásku k planetě a nezbytnou změnu životního stylu. „The Others” není pouze pohybová inscenace světové úrovně, ale také výzva k akci. Přijďte se nechat unést do zprvu šedivého, ale postupem času vitálního světa, kde se taneční umění spojuje s poselstvím o lásce k planetě a kolektivní odpovědnosti za její ochranu.

Zdroj: MOVE Ostrava

Témata článku

Ostrava

Tanec

MOVE fest

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: