Tisíce lidí oslaví Mezinárodní den tance nejen na Střeleckém ostrově

Mezinárodní den tance na Střeleckém ostrově.

Mezinárodní den tance na Střeleckém ostrově.

Art 4 People ve spolupráci s dalšími partnery jako každý rok připravuje k oslavě svátku Mezinárodního dne tance program plný tanečních vystoupení, performancí, workshopů a tančíren pro všechny věkové generace. Akce určená pro širokou veřejnost se koná 29. dubna 2019 od 14 hodin na Střeleckém ostrově v Praze. Na 3 stanovištích se ve více jak 20 tanečních stylech představí přes 40 účinkujících subjektů z celé ČR jako např. sólisté baletu Národního divadla Praha, Laterny Magiky, divadel J. K. Tyla Plzeň, F. X. Šaldy Liberec, Moravského divadla Olomouc, Pražského komorního baletu, taneční konzervatoře a nezávislé soubory. Přes telemost se Střelecký ostrov spojí s dalšími českými městy, ale i např. s londýnskou Royal Ballet School. Její zástupce, dlouholetá první sólistka Anglického národního baletu, Daria Klimentová se připojí k dalším baletním mistrům a šéfům souborů při společném veřejném baletním tréninku pro zkušené i nezkušené tanečníky. Dalším bodem programu, do kterého se mohou zapojit všichni návštěvníci, je společný flashmob, jehož autorem je Tomáš Kuťák. Vstup na akci je zdarma.

V rámci oslav je připraven program nejen pro zkušené tanečníky, ale i pro širokou veřejnost. Návštěvníkům nabídneme možnost podívat se na profesionální vystoupení od baletu přes společenské tance až po exotický bollywood dance či sportovně-uměleckou disciplínu pole dance. Při workshopech si budou moci návštěvníci vyzkoušet argentinské tango, standardní i latinsko-americké tance, irské tance, salsu, swing a další. Jednotlivé workshopy budou prokládány tanečními ukázkami a následnými tančírnami.

Více informací a podrobný program je k dispozici na www.mezinarodnidentance.cz.

Partnery akce jsou:
Art 4 People production
Tüchler jevištní & textilní technika
Malostranská Beseda
Taneční aktuality
Magistrát hlavního města Prahy
Heller dance
Národní divadlo Praha
Nadace Život umělce

Mezinárodní den tance
V roce 1982 poprvé vyhlásil Taneční komitét ITI (International Theatre Institut - Mezinárodní divadelní ústav) 29. duben Mezinárodním dnem tance. Od té doby je tento den každoročně slaven na celém světě v připomínku narození velkého tanečního reformátora Jeana-Georgese Noverra.

Zdroj: Art 4 People

Témata článku

Art 4 PeopleMezinárodní den tance

Střelecký ostrov

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: