Tristan a Isolda v Jihočeském divadle

Jihočeské divadlo dnes uvede na jevišti DK Metropol premiéru tanečního dramatu Tristan a Isolda. Po velkolepém podobenství o lidské duši, opeře Mefistofeles, čeká diváky neméně velkolepé podobenství neuhasitelnosti lidské lásky zpracované do taneční podoby.  

Tristan a Isolda. Foto Petr Zikmund.

Tristan a Isolda. Foto Petr Zikmund.

V Jihočeském divadle se tak poprvé jako autorka libreta, režisérka a choreografka v jedné osobě představí tanečnice Alena Pešková. Její choreografické zpracování ikonického příběhu o zapovězené lásce Tristana a Isoldy umožní divákům prožít neobyčejně silné emoce. V titulních rolích se představí František VlčekMai Iwamoto nebo Sebastiano Mazzia a Sophie Debou. Úlohu Brangäne ztvární Ayano Nagamori nebo Tereza Szentpéteryová, vládce Cornwallu Markeho ztvární Zdeněk Mládek. V důležité roli Melota se postupně představí István Varga, Sebastiano Mazzia nebo František Vlček

Originálním nápadem inscenátorů bylo zkombinovat klasickou hudbu Richarda Wagnera s hudebními pasážemi soudobého skladatele Michala Vejskala. Výtvarné, hudební a choreografické pojetí této inscenace tvoří jednotu a propojují dávnou keltskou legendu se současnou bouřlivou současností. 

Zdroj: Jihočeské divadlo

Témata článku

Alena PeškováTristan a Isolda

Balet Jihočeského divadla

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: