Trutnovský Cirk-UFF letos představí australskou produkci

Trutnovský Cirk-UFF letos představí australskou produkci

Trutnovský Cirk-UFF letos představí australskou produkci

Novocirkusový festival Cirk-UFF se již posedmé stane místem sekání českých i světových souborů tohoto oboru. Umělci z různých koutů světa vystoupí v podkrkonošské metropoli od 31. května do 4. června 2017.

Po loňském uvedení premiéry mezinárodního projektu Filament, mezi jehož tvůrci byla řada umělců se zkušenostmi z Cirque du Soleil, se letos organizátoři zaměřili na australskou produkci. Diváci nejen z České republiky budou mít možnost zhlédnout nové představení Backbone mezinárodního australského souboru Gravity & Other Myths. „Měl jsem možnost navštívit premiéru Backbone v polovině března v Adelaide a musím říct, že je to strhující a při tom kouzelné představení. Jedno z těch, z něhož jsou nadšeni diváci i kritika. A Cirk-UFF bude, vedle německého Recklingausenu, jednou ze dvou možností vidět toto představení v Evropě,“ uvedl ředitel festivalu Cirk-UFF Libor Kasík.
Dále bude pro diváky připraveno představení Déluge francouzského souboru Compagnie Sans Gravité. „Jedná se o směs nového cirkusu a nové magie. Hra je o geniálním a zároveň bláznivém vynálezci, jemuž v jeho laboratoři nejdříve vše funguje až nadpřirozeným způsobem do momentu, než se naopak začne vše hroutit,“ vysvětluje Libor Kasík.
Letošní ročník se oficiálně prezentuje i jako přehlídka české novocirkusové tvorby, Czech Showcase. Vedle známých souborů jako Cirk La Putyka, jenž představí právě připravované představení Batacchio, či Losers Cirque Company, kteří odehrají dvě různé inscenace, chystá Cirk-UFF i několik premiér. Nejen trutnovskému publiku dobře známí Bratři v tricku chystají pro Cirk-UFF premiéru představení Běžkařská odyssea, Cirkus Tety pak poprvé předvede svou novou show Hrdinky, kterou připravuje pod režijním a dramaturgickým vedením novopečeného držitele Thálie Radima Vizváry. „Osobně se těším i na novinku mladíků z CinkCinkCirku, která má název Dukto a u nás se představí ve stádiu work in progress,“ doplnil Kasík.
Kompletní program festivalu, jehož grafickou prezentaci zajišťuje již počtvrté malíř a komiksový kreslíř Jiří Grus, je možno najít na webu cirkuff.cz.

Zdroj: Uffo

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: