Úspěch Evy Urbanové na Solo Tanz Theater Festival Stuttgart 2021

V rámci letošního ročníku Solo Tanz Theater Festival Stuttgart, který proběhl online ve dnech od 12. do 16. května 2021, uspěla v kategorii choreografie slovenská tanečnice a choreografka Eva Urbanová. Se svou choreografií The Essence se umístila na druhém místě a obdržela i cenu diváků.

The Essence (Eva Urbanová).

The Essence (Eva Urbanová).

Níže vyjádření poroty:

Eva Urbanová with „The Essence” showed an achieved movement vocabulary poetically combining text and time. Her committed choreography draws us in her personal world. The jury members are happy to recognise Ms. Urbanová´s creative mind.

 

Eva Urbanová (SK/CZ)

Vystudovala choreografii na pražské HAMU a na škole Trinity Laban v Londýně. Jako tanečnice spolupracovala s Yukiem Suzukim, Petrou Fornayovou, Janou Stárkovou a dalšími, jako choreograf s Taneční konzervatoří hl. města Prahy, s Janáčkovou konzervatoří v Ostravě a s tanečním souborem Bohemia Balet. V roce 2019 vytvořila dílo DANCE is not DEAD! pro taneční skupinu Central European Dance Theatre se sídlem v Budapešti. Její choreografie Ženy z hlíny byla vybrána do kategorie "Mladá krev na scéně" v rámci festivalu Malá inventura 2020. Eva se ve svém pohybovém slovníku nechává inspirovat zejména současným izraelským tancem a fyzickým divadlem.

Zdroj: Solo Tanz Theater Festival Stuttgart

Témata článku

Eva Urbanová

Tanec

Solo Tanz Theater Festival Stuttgart

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: