Úvahy nad psaním o tanci

Dne 24. dubna 2022 proběhne v Praze a online otevřená panelová diskuse, která se bude zabývat postavením tanečního kritika v Evropě. Jaké jsou podmínky, překážky a radosti psaní o tanci a co přináší teoretická reflexe rozvoji tanečního umění.

Úvahy nad psaním o tanci

Úvahy nad psaním o tanci

„A ještě mnoho dalších otázek nás napadá, když přemýšlíme o smyslu reflexe tance. Pojďme je otázky veřejně otevřít a diskutovat o nich na mezinárodní úrovni. Věříme, že tanec si zaslouží dobré psaní a společná debata může přispět k jeho zlepšení,“ dodávají organizátoři.

Taneční aktuality a Tanec Praha se rozhodly, že se v roce 2022 podělí o své zkušenosti z pořádání workshopů a seminářů Psaní o tanci, které proběhly během loňského roku. S našimi partnery Performing Arts Globally a Springback writers plánujeme zorganizovat otevřenou panelovou diskusi u příležitosti konání České taneční platformy, která proběhne od 24. do 27. dubna 2022 v Praze.

Diskuse se uskuteční v neděli 24. dubna ve 14 hodin pražského času a potrvá přibližně hodinu a půl. Moderátorka Lucie Hayashi si pozve pět tanečních kritiků a lektorů kritického psaní, účast potvrdili: Sanjoy Roy, Emily May, Anette Therese Pettersen, Hild Borchgrevink a Petra Dotlačilová. Debata bude přenášena formou webináře. Očekáváme, že získáme zpětnou vazbu také od několika začínajících tanečních kritiků, absolventů semináře, kteří budou součástí publika.

Registrace zde: https://forms.gle/So5YDvTXrfLHM7Xw9

Témata článku

EvropaPerforming Arts GloballySpringback writersTanec PrahaTaneční aktualitytaneční kritika

Tanec

Česká taneční platforma

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: