V Brně proběhne druhý ročník festivalu taneční improvizace Move the City 2014

V Brně proběhne druhý ročník festivalu taneční improvizace Move the City 2014

V Brně proběhne druhý ročník festivalu taneční improvizace Move the City 2014

Druhý ročník mezinárodního festivalu taneční improvizace se zaměřením na pohyb ve městě a taneční interpretaci architektonického prostoru se uskuteční od 18. do 24. srpna v Brně. Proběhnou tyto dílny: Vangelis Legakis (GR/GB) – CITY AND DANCING BODY, Anna Sedlačková (SK) – BODY STORIES, Myriam Lefkowitz (FR) – WALK, HANDS, EYES (Brno). Během týdenního festivalu proběhnou dvě pětidenní dílny /Legakis, Sedlačková/, jeden celodenní workshop /Lefkowitz/ a závěrečná performance účastníků.
Festival Move the City se koná již druhým rokem a jeho cílem je zkoumat architektonický prostor prostřednictvím tance, pohybu a tělesného prožitku. Jednotliví lektoři chystaných dílen se budou věnovat rozdílným přístupům k pojímání taneční improvizace ve spojení s architekturou a městem. Budou se zabývat takovými tématy, jako je vnímání prostoru města pomocí tělesné citlivosti, zkoumání struktur těla a jejich vyjádření pohybem nebo práce s dynamickými protiklady – skupina versus jednotlivec, struktura versus improvizace. Součástí festivalu bude i doprovodný program tvořený přednáškami, promítáním, diskuzemi, performancemi a tanečními procházkami městem pro veřejnost.
Pro více informací o jednotlivých dílnách, lektorech a cenách: http://www.forum4am.cz/?p=5194 Facebook: https://www.facebook.com/movethecity2 YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=AO4huEnoPpE Přihlášky na emailu: forum4am@gmail.com / v předmětu uveďte: move the city 2. Zdroj: Move the City

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: