V Praze se představí rakouský soubor cieLaroque

V Praze se představí rakouský soubor cieLaroque

V Praze se představí rakouský soubor cieLaroque

Soubor cieLaroque, který založila choreografka Helene Weinzierl, je jedním ze souborů rakouské taneční scény, který nejčastěji reprezentuje Rakousko, více než 15 let představuje světu tvorbu, která se vyznačuje kombinací tance a divadla. V Praze se nyní představí v rámci festivalu nezávislého a amatérského divadla Apostrof: s inscenací esnes.n.on2 30. června v Teatru NoD.
V posledních letech jsou pro soubor cieLaroque typická představení pohybující se na pomezí různých uměleckých oborů a využití videa. Mnohé inscenace získaly mezinárodní ocenění. Téměř vždy se zaměřují na společensko-politická témata. V Praze uvede soubor cieLaroque esnes.n.on2: „Tři lidé se náhodně potkají na indickém autobusovém nádraží a snaží se uniknout banalitě každodenního života. Při hledání smyslu se topí v absurditách a končí v labyrintu nesmyslu.“ Soubor cieLaroque byl založen v roce 1995 a je častým hostem na festivalech po celém světě, v zahraničí vystupuje průměrně desetkrát ročně. Choreografka souboru Helen Weinzielerl je mimo jiné zakladatelkou festivalu per.form>d<ance v Salzburgu a organizace tanzimpulse Salzburg, která pořádá festivaly a workshopy.
Apostrof je mezinárodní festival nezávislého a amatérského divadla, který pořádá letos již počtrnácté Lucerna, o.s. Pod heslem Divadlo jako mezinárodní komunikační médium chce festival přispět k výměně mezi českými, slovenskými a zahraničními divadly. Festivalový program probíhá v Divadle Na Zábradlí a v dalších pražských divadlech. Více: www.apostrof.cz, www.cielaroque.at

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: