V Praze vystoupí bukurešťské divadlo Masca s inscenací Bláznivý Pierot

V Praze vystoupí bukurešťské divadlo Masca s inscenací Bláznivý Pierot

V Praze vystoupí bukurešťské divadlo Masca s inscenací Bláznivý Pierot

Rumunský kulturní institut v Praze uvede v neděli 22. listopadu 2015 v Divadle pod Palmovkou představení Bláznivý Pierot, jejímž autorem je Mihai Malaimare z bukurešťského divadla Masca. Představení vzniklo mimo jiné k uctění památky Ladislava Fialky, se kterým se Mihai Malaimare osobně setkal v 90. letech při své návštěvě Prahy.
„Představení se skládá z několika pantomimických sekvencí, které se soustřeďují okolo Pierota, který je půvabnou postavou, věčně zamilovanou do Kolombíny, do sebe, do života. V inscenaci Bláznivý Pierot se z něj za pomocí rafinovaného humoru stává fotograf, milenec i milovník, zpěvák a rybář. Divák, který se ocitne před jevištěm, na kterém Pierot rozkrývá svůj příběh, má dojem, že je unášen větrem do rozverné Paříže počátku 19. století.  Když se na břehu Seiny rozprostře noc a na obzoru posetém stovkami chrličů středověkých katedrál se objeví měsíc, vzlétne k němu stvoření s obličejem bílým jako květ,“ dodávají organizátoři představení.
Bukurešťské divadlo Masca bylo založeno v roce 1990. Soubor je veden hercem a režisérem Mihaiem Malaimarem, doktorem divadelní vědy, absolventem oboru herectví a divadelní režie na Univerzitě divadelního a filmového umění v Bukurešti. Jeho učitelem byl Jacques Lecoq.
Více informací zde.

Zdroj: Rumunský kulturní institut v Praze

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: