V sobotu odstartuje ProART Festival

V sobotu odstartuje ProART Festival

V sobotu odstartuje ProART Festival

Již XVI. ročník ProART Festivalu se letos rozroste do pěti historických měst (Jičín 6.–8. 7, Plzeň 10.–13. 7., Brno 14.–21. 7, Valtice 22.–27. 7 a Mikulov 28.–30. 7.), ve kterých nabídne široké laické i odborné veřejnosti letní multižánrový program jak v uměleckých dílnách, tak ve večerních představeních. Více o programu zde.

Tanec je zastoupen mj. v choreografiích Izraelek Lital Netzer Ben Horin či Daphny Horenczyk, brazilské tanečnice Andressy Miyazato - sólistky Landestheater Linz, jihokorejských tanečních seskupení Dance Traveler či Dance Trupe Braveman a německého souboru Phase Zero Productions. Domácí scénu zastupuje Martin Talaga s choreografií Faunus a hostitelská ProART Company s projekty Přervané životy či tanečním divadlem Kde tančí vítr, věnovaném stému výročí narození básníka Jiřího Ortena. V hlavní roli se představí herec Daniel Krejčík.

Festival ProART se ve své historii vždy zaměřoval na multižánrovou šíři a prolínání jednotlivých uměleckých odvětví. Umělecké dílny tance, zpěvu, herectví, psaní a fotografie letos nabídnou celkem třicet lektorů a večerní program obsahuje rovněž studentské večery účastníků jednotlivých workshopů. Festival v Jičíně poprvé hostí Valdštejnská lodžie, v Plzni se uskuteční druhý ročník v Moving Station, Brno reprezentuje Místodržitelský palác Moravské galerie, CED Husy na Provázku a Vila Tugendhat. Jihomoravký Mikulov otevře dveře festivalu v Národním domě a Valtice již po několikáté v zámeckých prostorách a barokním divadle.

Zdroj: ProART

Témata článku

Multižánrové

ProART Festival

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: