V Táboře dnes začíná festival Komedianti v ulicích

V Táboře dnes začíná festival Komedianti v ulicích

V Táboře dnes začíná festival Komedianti v ulicích

Mezinárodní festival Komedianti v ulicích se uskuteční ve dnech 7. - 9. srpna 2015 ve městě Tábor. Festival, který vznikl v roce 2011, prezentuje moderní pouliční divadlo v centru památkové rezervace. Nabízí dramaturgii zaměřující se na trendy, které reflektují současné pouliční umění doma i v zahraničí. Jeho doménou jsou cirkusová umění, klauni, pantomima, loutky, pohybové divadlo, interaktivní představení, dílny nebo hudba.
Dnešní program na Žižkově náměstí zahájí soubory Mime Prague, švýcarský soubor vzdušné akrobacie Compagnie des pieds perchés, který uvede premiéru představení No Brain, No pain. Dále vystoupí berlínský žonglér DJuggledy se svojí show El Diabolo, francouzský novocirkusový soubor Kitschkong Company. V sobotu vystoupí V.O.S.A. Theatre. Během tří dnů se představí celkem 18 souborů, které oživí historické centrum města Tábor.
Diváci se mohou těšit převážně na novocirkusová představení v podání umělců například Cink Cink Cirk, Décalges nebo rodinná představení v provedení Vandy Hybnerové a Lucie Kašiarové, Divadla TME nebo kouzelníka Aleše Hrdličky. Zazní i hudba v koncertním podání zpěvačky Iris Kristekové a romské kapely Terne Čhave. Festival také nabídne doprovodný program jako jsou dílny žonglování, divadelního líčení nebo vzdušné akrobacie. Akce se budou odehrávat na Žižkově náměstí a v přilehlých ulicích, v zahradě Střelnice, v Pražské ulici nebo na náměstí Mikuláše z Husi.
Hlavním pořadatelem je město Tábor. Dramaturgii programu pravidelně připravuje přední český mim Radim Vizváry.

Více informací zde.

Zdroj: Komedianti v ulicích

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: