VerTeDance a ZRNÍ vydávají hudbu k oceněné Touze

Taneční skupina VerTeDance a kladenská kapela ZRNÍ se rozhodly zachytit jedinečnou atmosféru společného hudebně-tanečního projektu Kolik váží vaše touha? a vydat jeho hudební složku na CD. Inscenace získala v červnu 2012 nejprestižnější ocenění v oblasti současného tance, cenu pro Taneční inscenaci roku, a představila se mimo jiné na festivalu Games Walk Performance Festival, který proběhl jako součást doprovodného programu Olympijských her v Londýně. ZRNÍ vytvořili originální hudbu přímo inscenaci na míru. Kapela je nedílnou součástí představení a všechna uvedení jsou tak zároveň jejich živým koncertem. Spojení energie tance a hudby, mužského a ženského principu i křehký rozpor mezi intimním a veřejným představují mimořádný zážitek vymykající se z kontextu běžné divadelní a taneční produkce. Zahraniční experti, kteří tvořili podstatnou část poroty udělující ocenění Taneční inscenace roku, vyzdvihli u projektu především skvělou spolupráci tanečnic s hudebníky: „Kapela ZRNÍ je přítomna na scéně velmi citlivým způsobem. Vynikajícím efektem je, že přestože jsou muzikanti a tanečnice na scéně odděleni, působí naprosto propojeně a v dokonalé souhře.
Inscenace Kolik váží vaše touha? zkoumá otázku, zda vysvlečením se skutečně odhalujeme sami sebe, svoji podstatu a své tužby a zda je v tomto smyslu nahota vůbec nutná a potřebná. „Hudba k tomuto představení vznikla improvizací na chalupě mezi lesy a poli v Jilmu, jeden podzimní týden v roce 2011. S představou žen – babizen, krasavic, nahých i zahalených ve všech koutech světa, s představou tužeb a volání, skrytých ve všech koutech mysli,“ přibližuje vznik i výsledný hudební tvar frontman kapely ZRNÍ Honza Unger.
Deska Kolik váží vaše touha? vychází ve čtvrtek 25. října 2012.Tentýž den po představení, které začíná ve 20.00 hodin v divadle Ponec, proběhne i její křest pod taktovkou Anny Polívkové a Jiřího Zemana.CD bude při představení Kolik váží vaše touha? k dostání za symbolických 100 Kč. Do konce roku se konají ještě dvě reprízy, a to 26.10. a 29.11. Desku bude možné zakoupit za 150 Kč také na koncertech ZRNÍ, kteří jen tři dny předtím vydávají i své třetí album Soundtrack ke konci světa. Zdroj: VerTeDance

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: