Vychází e-kniha Clash! o nových tanečních formách. Na výzkumu se podíleli i 420PEOPLE

Projekt Clash!, který vznikl v rámci programu Kreativní Evropa, vydal e-knihu. Ta nese název Clash! When Classic and Contemporary Dance Collide and New Forms Emerge (Srážka! Když se setkávají klasický a současný tanec a vznikají nové formy). Do výzkumu, který se stal základem publikace, se zapojilo pět evropských souborů, včetně 420PEOPLE.

Vychází e-kniha Clash! o nových tanečních formách. Na výzkumu se podíleli i 420PEOPLE

Vychází e-kniha Clash! o nových tanečních formách. Na výzkumu se podíleli i 420PEOPLE

Cílem projektu Clash! je podpořit současné taneční formy v zemích jižní a východní Evropy, tradičně zaměřených spíše na klasický trénink. „Což dnes vyžaduje nové tréninkové strategie, management i rozvoj v oblasti práce s publikem,“ vysvětlují autoři projektu.

Publikace je výsledkem dvouletého výzkumu v pěti evropských tanečních souborech: v italském Baletto di Roma, v Polskem Tetaru Tanca, v českém souboru 420PEOPLE, v bulharském Derida Dance Center a v portugalském Companhia de Dança de Almada. Na monografii se podíleli tři akademici z Univerzity La Sapienza v Římě. Zkoumány byly zejména oblasti tanečního tréninku a jeho metodiky, marketingu a komunikace, a v neposlední řadě rozvoje publika.

„E-kniha vznikla jako digitální platforma, která kombinuje psaný, obrazový a video obsah. Stává se otevřeným zdrojem, díky němuž mohou čtenáři průřezově zkoumat systémy, jež si vytvořili zúčastnění partneři, aby diskutovali několik způsobů tanečního vyjádření, od klasických po současné,“ uvádí akademici, kteří na výzkumu pracovali.

Vedoucí práce Vito di Bernardi nabádal partnerské soubory k tomu, aby si zvědomily své každodenní taktiky a praktiky, čelily problémům spojeným právě s tanečním tréninkem, publikem, marketingem a komunikací. Napříč publikací je možné porovnávat výchozí strategie s jejich proměnnými, nebo lépe řečeno specifické strategie, jež si vyvinulo každé uskupení k jednotlivým problémům.

Projekt Clash! se obrací primárně na odbornou veřejnost, některé jeho aktivity však cílí také na širší publikum. Mezi takové akce patří i pětidenní online Clash! International Festival, na jehož režii se prostřídá celá pětice partnerů.

 

Zdroj: http://clashproject.eu/

Témata článku

Clash! When Classic and Contemporary Dance Collide and New Forms Emergee-kniha

420people

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: