Vyšla nová ročenka Tanečních aktualit.cz

Vyšla nová ročenka Tanečních aktualit.cz

Vyšla nová ročenka Tanečních aktualit.cz

První internetový časopis o tanci Taneční aktuality.cz přichází se čtvrtou ročenkou – sborníkem nejzásadnějších textů, které dohromady tvoří obraz uplynulé taneční sezóny v ČR, sezóny 2010/2011. V Ročence Tanečních aktualit.cz 2010/2011 čtenáři naleznou recenze, reportáže a rozhovory s tanečníky, choreografy a dalšími osobnostmi i dosud nepublikované fotografie. Ročenka je rozdělena do několika sekcí podle regionů - v Praze se věnuje produkcím kamenných divadel (Národní divadlo, Státní opera Praha) i množství nezávislých souborů (Pražský komorní balet, 420PEOPLE, DOT 504, VerTeDance, Nanohach, DekkaDancers ad.), nezapomíná ani na regiony: Brno, Plzeň, Ústí nad Labem, České Budějovice a další. Reflektuje také taneční a divadelně-pohybové festivaly: TANEC PRAHA, 4+4 dny v pohybu, Festival Nové Evropy, Natřikrát, Divadelní Flora Olomouc, Za dveřmi je Nultý bod, KoresponDance Europe, ProART…
Taneční aktuality. cz jsou on-line médiem, které se snaží poskytovat reflexi profesionálního tance v celé republice a jejich záběr se rok od roku zvětšuje. Na svých webových stránkách poskytují informační přehled pro diváky i samotné umělce: denně aktualizovaný diář tanečních představení po celé ČR, informace o konkurzech, workshopech, stážích a stipendiích, tanečních kurzech a festivalech v ČR i v zahraničí. V neposlední řadě je na stránkách k nalezení aktuální zpravodajství a archiv všech zpráv z oboru, který je tak na jednom místě shromažďován od počátku roku 2007!
Ročenka vznikla za podpory Ministerstva kultury ČR a našich partnerů: Národní divadlo, Taneční centrum Praha, Akademie múzických umění v Praze, Taneční konzervatoř I. V. Psoty, Sansha Praha, Pilates studio Renaty Sabongui, 420PEOPLE, Tanec Praha, o.s., Pražský komorní balet, Roxy / NoD, Nanohach.
Taneční aktuality. cz jsou provozovány občanským sdružením Taneční aktuality, o. s., které založily absolventky a studentky taneční vědy pražské HAMU. Redakce se stává respektovanou složkou teoretické základny oboru. Už od prvního roku svého oficiálního fungování jsou TA podporovány Ministerstvem kultury ČR. Cena nové ročenky 120.- Kč, více info ZDE.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: