Vzniká nový pantomimický soubor MIME PRAGUE

Vzniká nový pantomimický soubor MIME PRAGUE

Vzniká nový pantomimický soubor MIME PRAGUE

Nový pantomimický soubor MIME PRAGUE bude slavnostně pokřtěn v pondělí 12. 5. 2014 ve 20:00 v Divadle Komedie. Jeho sudičkami se stanou Boris Hybner, Anna Polívková a Ladislava Petišková. Jako čestní hosté jsou pozvány další osobnosti české pantomimy jako např. Bolek Polívka, Ctibor Turba nebo členky souboru Ladislava Fialky – Božena Fialková, Ludmila Bílková a Zdena Kratochvílová. Vedení nového souboru se ujal Radim Vizváry, který dnes již patří mezi nejvýraznější představitele mimického divadla v Evropě.
MIME PRAGUE je mladý soubor, který představuje novou vlnu pantomimy. Na základě zkušeností a úspěchů jednotlivých členů se všichni rozhodli spojit své síly. Vytvořili tak profesionální dvanáctičlenné seskupení, jehož úmyslem je reprezentovat současnou pantomimu nejen u nás, ale i ve světě. „Naší filosofií je inovovat pantomimu v celé její komplexní divadelní tvorbě. Rozvíjíme její dramaturgii, poetiku a zdokonalujeme techniku mimu. Inspirujeme se současným uměním a vybíráme si témata blízká člověku 21. století. Spolupracujeme s mladými umělci z různých oborů, abychom posunuli pantomimu do podoby, která osloví dnešního diváka,“ říká Radim Vizváry.
Mnozí z vás si myslí, že pantomima je mrtvá a staromódní. Rádi bychom vám dokázali, že naše pantomina může být krásna, sexy a odvážně provokativní. Nenosíme červené nosy, bílé rukavičky nebo pruhovaná trička. Nehrajeme slepice v televizních estrádách, etudy s nafukovacím balónkem, nepředstavujeme mima ve vymyšlené krabici, nehrajeme imaginární zeď nebo se nepřetahujeme s neexistujícim lanem,” píší mladí mimové na svých stránkách www.mimeprague.cz. Členy souboru jsou v abecedním pořadí: Barbora Debnárová, Anton Eliaš, Ondřej Holba, Kateřina Janečková, Tomáš Kasprzyk, Anna Kukuczková, Radek Pokorný, Valéria Radzová, Vojtěch Svoboda, Lukáš Šimon, Jakub Urban, Radim Vizváry. Svým způsobem můžeme mluvit o souboru mezinárodním, protože mnoho členů pochází ze Slovenska a československá pantomima má společné kořeny.
Křest souboru se ponese ve slavnostním duchu, kdy soubor představí ukázky dosavadní tvorby. Přestože soubor MIME PRAGUE vznikl začátkem roku 2014, ve svém repertoáru má už celkem čtyři představení. V předvečer křtu, v neděli 11. 5. 2014, bude uvedena premiéra autorské inscenace FOLK YOU! v Baráčnické rychtě. Zdroj: Mime Prague

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: