Work in progress Milana Tomášika ve Studiu ALTA

Work in progress Milana Tomášika ve Studiu ALTA

Work in progress Milana Tomášika ve Studiu ALTA

Milan Tomášik, slovenský tanečník a člen souboru Les SlovaKs, představí ve středu 25. května 2016 ve 14:00 work in progress připravovaného sóla, které vzniká v rámci rezidence ve Studiu ALTA.  Vstup je zdarma.
Sólo 2016
je celovečerní taneční představení slovenského choreografa a tanečníka Milana Tomášika, který již několik let pracuje ve Slovinské Lublani. Po dvou sólových představeních Within (2006) a Off-beat (2011), ukončuje s novým sólem trilogii, která vznikala v posledních deseti letech. „Autor mluví o návratu k původní a univerzální lidskosti. Známý choreografický jazyk, který autor ve svém uměleckém díle postupně rozvíjí mnoho let, vede k různé intenzitě svalového napětí. To vytváří význam a jedinečný rytmus, který někdy rezonuje s hudbou. V novém sólovém představení autor sdružuje zkušenosti, které získal mimo jiné se svou taneční skupinou Milan Tomášik & Co (Lovecká sezóna, 2014, Silver Blue 2015),“ dodávají organizátoři.
ALTA IN PROGRESS je cyklus work in progress prezentací vznikajících děl v oblasti tanečního a nonverbálního divadla. V rámci prezentací mohou diváci nahlédnout do kuchyně experimentálních tvůrců, pochopit proces vzniku představení a diskutovat s umělci. Vstup je vždy zdarma.

Zdroj: Studio ALTA

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: