Z programu Divadla Ponec: představení Impulses v rytmu irského tance

V pondělí 10. prosince se v Divadle Ponec koná premiéra tanečního představení IMPULSES skupiny Dance in Pulse. Dance in Pulse je skupina i taneční prostor, pracuje hlavně s irskými tanci, inspiruje se tradicí i současným kontextem. Mentorem Dance in Pulse je tanečník a choreograf Andrej Mikulka, držitel akademického titulu Master of Arts in Dance Performance v oboru Traditional Irish Dance, který v roce 2007 získal na Irish World Academy of Music and Dance, University Of Limerick, Ireland.
Prvním projektem Dance in Pulse je taneční koncert Impulses, jehož autorem je právě Andrej Mikulka. Toto celovečerní představení si klade za cíl přinést nový pohled na tradiční irské tance, představit rytmus v mnohých podobách, přinést na scénu nové nápady spolu s energickou živou hudbou. Skupina Dance in Pulse byla založena na začátku roku 2012.
Andrej Mikulka strávil studiem tradičního tance v Irsku sedm let. Po absolvování studia působil univerzitě v Limericku dál jako externí pedagog, založil a dva roky vedl taneční skupinu Step Scene Dance Company, se kterou se představil na scénách v Irsku, Portugalsku, Itálii a Španělsku. V roce 2009 uvedl tanečně-vzdělávací projekt pro děti Irských základních škol s názvem Step Fans, který finančně podpořil Arts Council Ireland. Po návratu do České republiky se soustředil na pedagogickou práci a vytvoření vlastního souboru.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: