Zaostřeno na tanec, kulatý stůl o reflexi současného tance

Zaostřeno na tanec

Zaostřeno na tanec

Debata  proběhne 9. dubna 2019 v 10:00 ve Studiu ALTA. Pozvaní hosté různých profesí v oblasti současného tance se zaměří především na  různá očekávání, praxe i úskalí reflexe tohoto uměleckého oboru. Kdo ji poskytuje, jak a pro koho? Jakou reflexi potřebují diváci, jakou čtenáři a jakou umělci? Diskuzi pořádá redakce Tanečních aktualit a moderuje Ewan McLaren.

Redakce Tanečních aktualit by touto formou ráda navázala na diskuse o smyslu a fungování kritiky, které v nedávné době proběhly jak na sociálních sítích (pod recenzí na taneční představení Renana Martinse Saturno, a Festa!), tak organizovaně a osobně z iniciativy divadelních kritiků. Ke kulatému stolu budou tentokrát pozvaní zejména lidé zabývající se současným tancem a pohybovým divadlem.

Cílem první debaty bude konkrétnější definování toho, co znamená odborná reflexe pro tvůrce, publicisty, kulturní centra; definování/otevírání úhlů pohledu; komunikace záměrů. Jejím výsledkem bude psaný výstup ve formě článku, případně výstup nepsaný, pokud k němu bude někdo inspirován.

Zdroj: Taneční aktuality, Studio ALTA


Fotogalerie

Zaostřeno na tanec

Zaostřeno na tanec

Témata článku

Taneční aktualityZaostřeno na tanec

Studio ALTA

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: