Zemřel tanečník a pedagog Lawrence Rhodes

Lawrence Rhodes. Zdroj Juilliard School.

Lawrence Rhodes. Zdroj Juilliard School.

Lawrence Rhodes, americký tanečník, pedagog, vedoucí a umělecký ředitel tanečního oddělení na Juilliard School, zemřel 27. března 2019 ve věku nedožitých osmdesáti let.

Poté co vystupoval s několika soubory (např. Ballet Russe de Monte Carlo) se Rhodes v roce 1960 přidal k Robert Joffrey Ballet, kde vytvořil řadu hlavních rolí (Incubus, Time Out of Mind). V roce 1964 se připojil k Harkness Ballet, jehož uměleckým ředitelem byl jmenován v roce 1969 (následující rok se společnost rozpustila). V roce 1970 nastoupil do Netherlands National Ballet a v roce 1972 do Pennsylvania Ballet. Dále vystupoval s Eliot Feld Ballet (1974), Les Grands Ballets Canadiens (1977) a s dalšími.

Rhodos ukončil taneční kariéru v roce 1978, později začal učit na New York University Tisch School of Arts, kde se stal vedoucím tanečního oddělení. Od roku 1989 do roku 1999 byl uměleckým ředitelem Les Grands Ballets Canadiens. V roce 2002 se Rhodos stal uměleckým ředitelem tanečního oddělení Juilliard School, tuto funkci zastával do roku 2017.

Zdroj: Juilliard School, www.britannica.com


Fotogalerie

Lawrence Rhodes. Zdroj Juilliard School.

Lawrence Rhodes. Zdroj Juilliard School.

Témata článku

Juilliard SchoolLawrence Rhodes

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: