ALT@RT uvádí Imago, taneční duet volně inspirovaný textem C. G. Junga

ALT@RT uvádí Imago, taneční duet volně inspirovaný textem C. G. Junga

ALT@RT uvádí Imago, taneční duet volně inspirovaný textem C. G. Junga

Jsme si jistí tím, jací chceme být. Víme ale, kdo jsme? „Ctitelka náhody a velkých výzev“, tanečnice a choreografka Lucia Kašiarová hledá odpověď na tuto a další otázky společně se dvěma mladými slovenskými tanečníky – Soňou Ferienčíkovou a Jarem Ondrušem - v nové taneční inscenaci Imago. Premiéra projektu s původní hudbou Mikoláše Růžičky proběhne 11. a 12. května ve Studiu ALTA. „Dovolili jsme neviditelným protějškům, aby se ozvali. Dali jsme jim k dispozici vyjadřovací mechanismy, abyste je s námi mohli zahlédnout. Nebojíme se promlouvat k nejasné postavě v našem nitru. Zastavte se, sundejte masku a promluvte sami k sobě. Co slyšíte vy?“ ptá se Lucia Kašiarová.
Projekt Imago je volně inspirovaný textem C. G. Junga Anima a Animus, který se zabývá právě existencí alternativní osobnosti v našem nitru. „Společnost očekává, že roli, která je nám určena, zahrajeme co nejdokonaleji,“ píše v textu Jung. Tvůrčí tým Imaga rozvíjí myšlenku dále a snaží se zkoumat rozdílné strategie, díky kterým vyrovnáváme disbalance mezi vnitřním světem každého z nás a jeho veřejně viditelným odrazem – naším chováním. „Imago je snovou výpravou do krajiny duše a jejích odrazů ve skutečném světě. Snaží se nalézt harmonii mezi banalitou každodenních úkonů a vzletností dlouhodobých vizí, představ, snů,“ uvádí tvůrci.
Tvůrčí tým Imaga spojuje výrazné osobnosti současné české a slovenské scény – mimo autorku Lucii Kašiarovou, která získala prestižní ocenění „Tanečnice roku“ v roce 2012, se projektu účastní Jaro Ondruš, jenž za výkon v díle Korekce získal nominaci na stejnou cenu letos, a Soňa Ferienčíková, která v ČR spolupracuje se soubory VerTeDance či Spitfire Company. Světelný design vytváří Pavel Kotlík, držitel „Ceny za nejlepší light design“ z roku 2012, a původní hudbu k představení složil Mikoláš Růžička, známý z projektů Republic of Two či Piano. Zdroj: Studio ALTA

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: