Balet ND uvádí: Miniatury 2013

Jako každoročně tak i letos se představí choreografická tvorba tanečníků baletního souboru Národního divadla v komponovaném večeru Miniatury. Letos na Nové scéně ND 7. května od 19.00 hodin. Půjde jako vždy o večer složený z aktuálních subtilnějších choreografií, výsledek choreografické dílny mladých tvůrců, kteří pracují na profesionální půdě řadu let a jsou současnými členy či sólisty baletního souboru.
Miniatury jsou dlouholetým projektem Národního divadla, který zařadil balet do svého programu po vzoru zahraničních scén. Tanečníci souboru dostávají příležitost vytvořit vlastní kratší choreografie a konfrontovat svou tvorbu veřejně s publikem. Úspěšnými plody projektu Miniatur je například choreografické duo Tomáš Rychetský a Viktor Konvalinka, kteří byli nakonec iniciátory vzniku vlastní taneční skupiny zaměřené na současný tanec Dekkadancers.
V letošních Miniaturách se mohou diváci těšit na tvorbu těchto autorů: Jan Adam, Gianvitto Attimonelli, Jonáš Dolník, Jiří Horák, Benjamin Husson, Viktor Konvalinka, Marek Svobodník, Zuzana Šimáková a Ondřej Vinklát. Zdroj: balet ND

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

SOUVISEJÍCÍ

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: