Balet Spící krasavice se vrací do kin

Spící krasavice (Královský balet v Londýně). Zdroj Balet v kině.

Spící krasavice (Královský balet v Londýně). Zdroj Balet v kině.

Společnost Aerofilms uvede 16. ledna 2020 přímý přenos klasického baletu Spící krasavice v podání Královského baletu v Londýně. Hlavní v roli princezny Aurory ztvární Lauren Cuthbertson a prince Florimunda Federico Bonelli.

Na scéně londýnského Královského baletu je Spící krasavice inscenována od roku 1946. Při příležitosti šedesátého výročí byla původní inscenace obnovena. Na jeviště se tak vrátila i výprava a kostýmy Olivera Messela. Původní choreografie se propojuje s novými částmi, které Frederick Ashton, Anthony Dowell a Christopher Wheeldon vytvořili přímo pro Královský balet.

Na Spící krasavici naváže 25. února přímý přenos dvojice moderních choreografií Violoncellistka (Cathy Marston) a Dances at a Gathering (Jerome Robbins). Na začátku dubna se Královský balet potřetí v sezoně 2019/2020 vrátí ke klasice z pera Čajkovského, a to Labutímu jezeru. Sezonu v květnu zakončí nová inscenace Projekt Dante, která vznikla ve spolupráci s rezidenčním choreografem Waynem McGregorem, současným skladatelem Thomasem Adèsem, britskou multimediální umělkyní Tacitou Dean, světelnou designérkou Lucy Carter a dramaturgyní Uzmou Hameed.

Spící krasavice (přímý přenos)
čt 16. 1. 2020, 20:15

Violoncellistka (přímý přenos)
út 25. 2. 2020, 20:15

Labutí jezero (přímý přenos)
st 1. 4. 2020, 20:15

Projekt Dante (přímý přenos)
čt 28. 5. 2020, 20:15

Zdroj: Balet v kině

Témata článku

přenosSpící krasaviceVelká BritánieZahraničí

Královský balet v Londýně

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: