Bazaar Festival vám přivede své Superhrdinky až do obýváku

Šestý ročník pražského divadelního a tanečního festivalu Bazaar, který se ve své dramaturgii soustředí na tvůrce nezávislé scény střední a východní Evropy, se přesouvá do online verze. Vzhledem k novým opatřením Vlády ČR, které jsou v platnosti od pondělí 12. října 2020 na následujících 14 dní a epidemiologické situaci v Praze, se organizátoři rozhodli uskutečnit představení a setkání s jejich tvůrci v online podobě. Značná část programu zůstává v platnosti, stejně jako termín od 20. října do 1. listoadu 2020.

Bazaar Festival vám přivede své Superhrdinky až do obýváku

Bazaar Festival vám přivede své Superhrdinky až do obýváku

Zdraví vždy bude na prvním místě, ale zároveň si myslím, že k předpokladu zdraví patří také setkání s uměním a s mistrovsky zpracovanou práci špičkových umělkyň, které ve svém díle reflektují současná témata. Proto jsme připraveni realizovat inscenace v online podobě, s českými titulky a s následnou živou online diskuzí, a to jak s tvůrci samotnými, z Tallinu, Varšavy, Lublaně, i z Prahy, tak i s odborníky na dané téma, kterého se konkrétní inscenace dotýká.”, říká umělecký ředitel festivalu, Ewan McLaren.

Letošní Bazaar Festival budo možné prožít z pohodlí domova. Účastníci online festivalového dění zhlédnou představení a prožijí navíc setkání se superhrdinkami skrze své obrazovky, a to v reálném čase. Po záznamech inscenací bude probíhat živý stream diskuzí s odborníky na daná témata, kterých se práce tvůrkyň dotýkají. Aspoň touto formou chtějí organizátoři festivalu zachovat určitou část „živě“ a zprostředkovat setkání mezi tvůrci a publikem. Jednotlivé události festivalu proběhnou takřka dle harmonogramu původního programu, dojde jen k nepatrným změnám v časech uvedení. Záznamy inscenací budou navíc s českými titulky a následné diskuze tlumočeny.

Připojením se k online události podpoří diváci nejen festival samotný, ale především jeho umělce. Dále bude možné vyjádřit svou podporu skrze sbírku, která proběhne na portálu Donio, a díky které bude možné udržet kvalitu a kontinuitu festivalu.

Program online Bazaar Festivalu

Úterý 20.10. | živé online zahájení festivalu
20:00 | Kristina Norman (EE): LIGHTER THAN WOMAN

Záznam inscenace s českými titulky. Následuje živá diskuze s autorkou Kristinou Norman na téma Migrace péče.

Diskuzi moderuje Alice Koubová (Filosofický ústav AV ČR), speciálním hostem bude odbornice na migraci pečovatelek a stárnutí v migraci, Petra Ezzeddine (Katedra sociální a kulturní antropologie Fakulty humanitních studií UK v Praze)

 

Sobota 24.10. | online

20:00 | Renata Piotrowski-Auffret (PL): PURE GOLD IS SEEPING OUT OF ME  Záznam inscenace s českými titulky. Následuje živá diskuze s autorkou Renatou Piotrowski-Auffret na téma Matky/Umělkyně/Superhrdinky.

Diskuzi moderuje Alice Koubová. Speciálním hostem diskuze bude performerka Kateřina Olivová, která se ve své práci věnuje také tématu propojení umělecké praxe s mateřstvím.

 

Středa 28.10 | online workshop

10:00-14:00 | Zdeňka Brungot Svíteková a spol.: TALKING ABOUT WATCHING

Workshop pro umělce, diváky, kreativce a kohokoli, kdo má zájem o poskytování i přijímání zpětné vazby pod vedením umělců se zkušenostmi, jak nabídnout a nejlépe využít zpětnou vazbu v tvůrčím procesu. Workshop probíhá v anglickém jazyce.


Sobota 31.10. | Sobotní Bazaar živě online (v anglickém jazyce)

17:00 | SOBOTNÍ BAZAAR | part I

Přehlídka několika ukázek právě vznikajících scénických a tanečních projektů

  1. ME-SA / Martina Hajdyla Lacová (SK/CZ): MOMENTUM
  2. Tinka Avramova a Martin Krupa (CZ/USA) SYN JITRA (SON OF THE DAWN)

Diskuse po ukázkách bude vedena Ewanem McLarenem s Lucii Hayashi z Tanečních aktualit.


PAUZA - 15min

18:30 | SOBOTNÍ BAZAAR | part II

  1. Anna Biczók & Ula Zerek (H/PL) PAVLOVA RECIPE - stage: healing
  2. the guts company (D) MACHT#2 - the skin
  3. Weronika Lewandowska (PL): 360 DEGREE POETRY (THE FORETOKEN)

Diskuse po ukázkách bude vedena Ewanem McLarenem s Lucii Hayashi z Tanečních aktualit.

Sobotní večerní dvojprogram a domácí dance party

NOC BUŘIČEK (v anglickém jazyce)
20:00 | Agata Siniarska (PL): BLINDSIGHT part 2: ONLINE VERSION
20:30 | Zrinka Užbinec (HR): EXPLODED GOO: ONLINE VERSION
21:30 | VŠICHNI DOMA DANCE PARTY s DJ JOHANNOU - ONLINE ŽIVĚ

Neděle 1. 11. | online
19:30- 21:00 | Leja Jurišić-Marko Mandić (SI): TOGETHER FOR DINNER

Všechny odkazy na online vysílání najdete na webu www.bazaarfestival.cz, stejně jako nejaktuálnější informace. Sledujte nás i na sociálních sítích (FB, IG).

Zdroj: Bazaar Festival

 

Témata článku

online

Multižánrové

Festival Bazaar

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: