Časopis Dancing Times končí

Britský taneční časopis Dancing Times zveřejnil dne 9. srpna 2022 na svém webu i sociálních sítích pro mnohé šokující novinku. V září tohoto roku vydá své poslední číslo a poté bude jeho publikace ukončena. Jedná se o kulturní magazín se zaměřením na tanec, který fungoval bez přestávky již od roku 1910.

Časopis Dancing Times končí

Časopis Dancing Times končí

Aktuální šéfredaktor časopisu Jonathan Gray k ukončení činnosti uvedl: „Všem nám skutečnost, že nejsme schopni ve vydávání Dancing Times pokračovat, láme srdce. Celý náš tým v posledních pandemických letech neúnavně pracoval na tom, aby měli naši čtenáři a předplatitelé každý měsíc nové číslo. Časopis od počátku 20. století sledoval dramatické proměny tance nejen ve Spojeném království, ale po celém světě a je zničující pomyslet na to, že již nebudeme moci přinášet zpravodajství o vzrušující budoucnosti tance. Rád bych při této příležitosti poděkoval všem našim předplatitelům, čtenářům, autorům, fotografům a podporovatelům, kteří pomohli vybudovat z Dancing Times prvotřídní taneční periodikum.“

Časopis Dancing Times založili Phillip J. S. Richardson a T. M. Middleton v říjnu roku 1910, během své historie hrál klíčovou roli u zakládání institucí jako Royal Academy of Dance, the Camargo Society nebo British Dance Council, který se zabývá standardy tzv. English style ve společenských tancích.

Od roku 2020 dopadaly na redakci ekonomické důsledky pandemie koronaviru, a posléze rychlé zvýšení nákladů v posledním roce. To vše mělo za příčinu, že produkce časopisu již není v aktuální podobě finančně udržitelná.

Web časopisu zůstává prozatím nadále aktivní, v e-shopu je možnost dokonce pořídit v elektronické podobě archivní vydání až do roku 1963.

Zdroj: www.dancing-times.co.uk

Témata článku

Dancing Timestaneční časopisVelká BritánieZahraničí

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: