Cirkopolis Fest zakončí žonglér s lany Alexis Rouvre a představení nazkoušené přímo pro festival

Festival nového cirkusu Cirkopolis Fest, který od 6. dubna probíhá v Paláci Akropolis, pokračuje v představování známých jmen současné evropské novocirkusové scény. 14. a 15. dubna předvede svůj žonglérský um s lany jeden z nejlepších současných evropských žonglérů Alexis Rouvre. Ve středu 16. dubna celý festival zakončí jedinečný večer nazvaný Cirkopolis vol 2. „Ten vzniká přímo pro festival pod vedením renomovaného francouzského režiséra Florenta Bergala se skupinou evropských akrobatů a performerů,“ přibližuje dramaturgyně festivalu Šárka Maršíková.
Co všechno se dá dělat s obyčejným lanem a míčky, ukáže 14. a 15. dubna v Paláci Akropolis jeden z nejinovativnějších žonglérů současné Evropy, žonglérský mág Alexis Rouvre. Alexis Rouvre se věnuje žonglování od svých sedmi let a vystudoval profesionální cirkusovou školu L´ESAC. „Jeho sólové představení nazvané Cordes vás přenese do absurdního vesmíru, kde nic není nemožné,“ láká Šárka Maršíková.
Festival zakončí 16. dubna opět v Paláci Akropolis večer nazvaný Cirkopolis vol 2., který je vyvrcholením týdenního zkoušení akrobatů, herců a performerů z několika evropských zemí. Pod vedením renomovaného režiséra Florenta Bergala v Praze právě vzniká jednorázové celovečerní představení, které uvidí diváci právě na závěr celé přehlídky. „Jde o skupinu lidí, kteří se vzájemně neznají, jsou jako nepopsaný list, na který můžete začít nanášet všechny možné odstíny lidského tvůrčího počínání. Je jen důležité být připraven na to, že se může stát cokoliv,“ říká k projektu sám režisér, který svým osobitým přístupem výrazně ovlivňuje současný vývoj cirkusu v Evropě.

Více informací: www.cirkopolis.cz, www.palacakropolis.cz nebo www.cirqueon.cz.
Alexis Rouvre: Cordes - teaser: http://www.youtube.com/watch?v=9nZ4N_3USCs Zdroj: festival Cirkopolis

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: