Dekkadancers mají na Jatkách78 novou zkušebnu, uvedou v ní premiéru I AM A.I.

Společně se zakládajícím souborem Cirk La Putyka a Heaven’s Gate režiséra Viktora Tauše jsou Dekkadancers třetím domácím souborem divadla Jatka78. Od jara letošního roku má tento taneční soubor s více než desetiletou historií vlastní zkušební prostor na Jatkách78. S kapacitou pouhých 80 míst se v něm v úterý 22. září 2020 uskuteční premiéra nového projektu I AM A.I. V plánu jsou také dvě reprízy. V listopadu se představení přesune na Velký sál a na stálý repertoár Jatek78. Zkušebna se brzy představí dalším profesionálům tanečního a pohybového divadla i v rámci tanečních workshopů, které povedou přímo tanečníci z Dekkadancers.

I AM A.I. Foto Josefína Knollová.

I AM A.I. Foto Josefína Knollová.

Po působení ve Švédsku k souboru vrací Viktor Konvalinka. V inscenaci dále vystoupí Štěpán Pechar a Ondřej Vinklát. Umělci čerpají z tématu umělé inteligence. Ztvární roboty, nikoli však jako smrtící a chladné netvory. Pracují s představou dokonalé bytosti, která umí žít, milovat a myslet líp, než lidská existence. Je to vůbec možné? Další premiéru plánuje taneční soubor na březen 2021, bude se jednat o sólový projekt Štěpána Pechara.

Na tanečním repertoáru Jatek78 zůstává také Poslední večeře, kterou Dekkadancers odehrají 25. října. Na říjen je v plánu i komponovaný večer Bez hranic, charitativní představení pro organizaci Lékaři bez hranic.

Zdroj: Jatka78

Témata článku

I AM A.I.Ondřej VinklátŠtěpán PecharViktor Konvalinka

Dekkadancers

Jatka78

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: