Azyl78 - Tata Bojs a Dekkadancers s premiérou Velký třesk! nebo Cirk La Putyka s novinkou Runners

Tata Bojs a taneční soubor Dekkadancers připravují audiovizuálně-taneční koncert Velký třesk!, jehož premiéra proběhne 15. června 2021 v Azylu78. Dalším premiérovým lákadlem letní scény Jatek78 bude pohybové představení Cirku La Putyka Runners v režii Víta Neznala. Mezi novinkami se objeví také Muž z Malty, taneční one man show Štěpána Pechara. Šapitó na Výstavišti Praha poskytne od května do září útočiště celkem 14 divadlům a další živé kultuře. Multižánrový prostor nabídne více než 25 jedinečných formátů od nového cirkusu přes činohru po tanec a koncerty. Otevření je naplánované na 25. května.

Azyl78 - Tata Bojs a Dekkadancers s premiérou Velký třesk! nebo Cirk La Putyka s novinkou Runners

Azyl78 - Tata Bojs a Dekkadancers s premiérou Velký třesk! nebo Cirk La Putyka s novinkou Runners

Ačkoli je situace kvůli neznámému tempu a míře rozvolňování stále nejasná, pořadatelé kulturních akcí nemohou čekat do poslední chvíle. „Míra frustrace z omezení soukromého a kulturního života dále narůstá. Lidé potřebují aktivně trávit volný čas. Rozhodli jsme se za každou cenu zveřejnit program a spustit předprodej i jako takový vzkaz plný naděje v to, že se vše bude moci odehrát, ale zároveň i jako gesto vlastní potřeby situaci řešit a podnikat konkrétní kroky,” uvedl za pořadatele ředitel Jatek78 Štěpán Kubišta. On i jeho tým věří, že umožnění návštěv kulturních akcí je nejlepší možný postup při rozvolňování. Kulturní akce jsou organizované, evidované a mohou případně vyžadovat testování svých diváků, nošení respirátorů a dodržování rozestupů a dalších hygienických opatření.

V programu Azylu78 diváci najdou hned několik premiér. Tata Bojs a Dekkadancers uvedou představení Velký třesk!, jehož název pochází z nejnovější desky Jedna nula. Během originálního audiovizuálně-tanečního koncertu zazní skladby z tohoto alba i řada dalších. Horkou novinkou v novocirkusovém žánru budou Runners Cirku La Putyka režiséra Víta Neznala o současné uspěchané době. Vystoupí v něm akrobaté a tanečníci včetně Američanky Mandi Orozco, která několik let působila v Cirque du Soleil. Kromě toho Cirk La Putyka připravuje první pražské uvedení Kabaretu Dynamit a pestrobarevnou show finského režiséra Maksima Komara Kaleidoscope. Na otevření nového prostoru, které je v tuto chvíli v plánu na 25. května, chystá principál Cirku La Putyka Rosťa Novák nový díl Kabaretu Pot a Lesk.

Z pražských scén se diváci mohou dále těšit na Divadlo pod Palmovkou, Městská divadla pražská, Divadlo Na zábradlí, Studio Ypsilon, soubor Vosto5, Divadlo Letí, Minor nebo brněnské Divadlo Husa na provázku.

Součástí dramaturgie Azylu78 je i tanec. Unikátní komponovaný večer s názvem L.I.VE – Loučení Igora Vejsady s taneční kariérou představí Pražský komorní balet v originální autorské choreografii Petra Zusky, Marka Svobodníka a Viktora Konvalinky. Pro příznivce tance mají Dekkadancers kromě premiérového Velkého třesku! a Muže z Malty také taneční gangsterku Poslední večeře.

Značná část programu letní scény Azyl78 je společně s první fází předprodeje vstupenek (v omezeném počtu) nyní zveřejněna. Šapitó má kapacitu 500 až 800 diváků, v první vlně však půjde do prodeje na každé představení pouze 250 vstupenek. Při zakoupení vstupenek z tohoto dubnového předprodeje mají diváci největší možnou míru jistoty, že se na představení dostanou. Navýšení kapacity a uvolnění dalších vstupenek do prodeje bude souviset s vývojem pandemie COVIDu-19 a aktuálními vládními opatřeními.

Zdroj: Jatka78

Témata článku

Igor VejsadaKabaret DynamitKabaret Pot a LeskKaleidoscopeMarek SvobodníkMuž z MaltyPetr ZuskaPoslední večeřeRunnersŠtěpán PecharVelký třesk!Viktor KonvalinkaVít Neznal

Cirk La PutykaDekkadancersPražský komorní balet

Azyl78

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: