Derniéra Simulante Bande v Arše

Od roku 2012 má za sebou inscenace Simulante Bande 54 repríz, řadu ocenění, hostování v USA i na Slovensku. Derniéra choreografie Veroniky Knytlové a Terezy Ondrové se uskuteční 30. března 2016 od 20:00 a 31. března od 10:00 v Divadle Archa. Středeční derniéra proběhne s živým doprovodem skupiny DVA. Po skončení představení bude následovat afterparty na baru s DJ. Od 19:00 se uskuteční sbírka oblečení a doplňků pro charitativní second-hand „Hvězdný bazar“, který je projektem České asociace paraplegiků.
V inscenaci Simulante Bande zkoumají VerTeDance možnosti pohybového vyjádření zdravého a fyzicky handicapovaného člověka, relativnost pojmu handicap i křehký kosmos mezilidských vztahů. Netanečnicém Aleně Jančíkové a Zuzaně Pitterové „asistují“ profesionální tanečníci Magdalena Čaprdová a Petr Opavský/Lukáš Homola. Autorskou hudbu k představení vytvořila skupina DVA, která s VerTeDance spolupracovala již na inscenaci Emigrantes. VerTeDance jsou držiteli ceny Divadelních novin za taneční inscenaci sezony 2011/12, dílo Simulante Bande získalo Cenu diváků na festivalu Česká taneční platforma 2013.
V anotaci k představení čteme: „Dva zdraví, dva handicapovaní tanečníci. Něžné doteky, razantní údery a pády. Kde je hranice, kterou někdy nazýváme konvencí? Co se smí? Co je zakázáno, co povoleno? O čem se nemluví?“

Zdroj: VerTeDance, Divadlo Archa

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: