Divadlo BRAVO! zahajuje 4. divadelní sezonu s domácími Losers Cirque Company i novými hosty

Divadlo nového cirkusu a pantomimy v pražském Braníku odstartuje koncem září svou čtvrtou sezonu. Během té se v Divadle BRAVO! ukáže řada stálých, ale i nových hostů a také domácí novocirkusová skupina Losers Cirque Company. Z jejich repertoáru se diváci mohou těšit na návrat kultovního představení The Loser(s), akrobatický muzikál Nebesa, taneční novinku Loop nebo hudební Kmeny. Hlavní událostí sezony ovšem bude premiéra nové lůzří inscenace Národní sbírka zlozvyků v režii Tomáše Dianišky, a to v březnu příštího roku.

Jiří Korn v inscenaci Nebesa. Zdroj: Losers Cirque Company

Jiří Korn v inscenaci Nebesa. Zdroj: Losers Cirque Company

Akrobacie, nový cirkus, tanec, hudební show, site specific projekty, klauni, pantomima i pohádky – to vše se odehraje od října do června na branických prknech. Svá představení předvedou spřátelené soubory Squadra Sua, Fysioart, Bratři v tricku, Damúza a nově také Kozel ve fraku. „Ze zkušeností s Lůzry víme, jak je těžké si vybudovat jméno bez vlastní scény. Jsme proto rádi, že můžeme kolegům z oboru poskytnout zázemí a prostor pro vystupování,“ popsal umělecký šéf a principál Losers Cirque Company Petr Horníček. Už tradičně jsou pak připravené i nedělní pohádky pro ty nejmenší a dopolední program pro školy, který se stejně jako večerní dramaturgie zaměří na nový cirkus.

„S akrobaty jsme v minulé sezoně trávili v divadle všechen volný čas. Odehráli jsme premiéry čtyř inscenací a během léta přezkušujeme naše nejpopulárnější The Loser(s) a Nebesa,“ popsal Horníček. Novinky od Losers Cirque Company Nespoutaní, Loop a Branické pověsti jsou již zařazeny do podzimního a zimního harmonogramu. Site specific projekt Sancti se pak vrátí zase na jaře příštího roku společně s avizovanou březnovou premiérou. „U nové inscenace se budu snažit o přehledný a strhující děj. Těším se, že máme v rukou nosný text napsaný podle populárního blogu. Komedii dělat umíme, bude to zázrak,“ prozradil o chystané novince její režisér Tomáš Dianiška.

Samotné zahájení sezony v Divadle BRAVO! se uskuteční v neděli 24. 9. odpoledne přímo před divadlem v Branické ulici. Během akce vystoupí se svými kousky Losers Cirque Company a další performeři. Zájemci mohou také zcela zdarma absolvovat prohlídku divadla.

Zdroj: Divadlo BRAVO!

Témata článku

Losers Cirque Company

Divadlo BRAVO!

MultižánrovéNonverbální divadloNový cirkus

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: