DOT504 Dance Company obnovuje úspěšný projekt 100 Wounded Tears

DOT504 Dance Company obnovuje úspěšný projekt 100 Wounded Tears

DOT504 Dance Company obnovuje úspěšný projekt 100 Wounded Tears

Ve dnech 22. a 23. dubna 2013 od 20.00 hodin uvede žižkovské divadlo Ponec obnovenou premiéru inscenace 100 Wounded Tears. Projekt vznikl ve spolupráci souboru DOT504 Dance Company s autorskou dvojicí Jozef Fruček (SK) a Linda Kapetanea (GR) (RootLessRoot Comp.). Ke spolupráci byl přizván jako stěžejní interpret slovenský herec a zpěvák Csongor Kassai. Inscenace s podtitulem 14 obrazů ztraceného zoufalství získala prestižní hlavní cenu Herald Angels Award 2009 za kulturní počin roku na festivalu FRINGE 2009 ve skotském Edinburghu.
Dílo přináší někdy drsnou, zdánlivě chaotickou, ale také humornou formou příběh sedmi postav hledajících svých deset tisíc ztracených snů a jeden smysluplný důvod existence. Obnovená premiéra nabídne nové obsazení – zkušenou tanečnici Martinu Hajdylu Lacovou, Kateřinu Stupeckou, která pracovala na různých alternativních projektech na pomezí divadla a tance, Martina Vraného, vyzrálého tanečníka a herce s bohatými mezinárodními zkušenostmi i mladého Lukáše Homolu, který na konzervatoři tančil v choreografiích Tomáše Nepšinského, kterého v tomto projektu shodou okolností nahradil. Kontinuitu v souboru představují Michaela Ottová, která se vrací k taneční kariéře po mateřských povinnostech, a Jaroslav Ondruš, který vyzrál ve zkušeného tanečníka. Chybět nebude ústřední postava díla Czongor Kassai, který svým expresívním herectvím dává celému představení výsledný tvar.
Tanečně-pohybové vystoupení doprovází rocková hudba Michala Kaščáka, zakladatele legendární undergroundové skupiny Bez ladu a skladu. Vizuální zpracování dotváří kostýmy a výprava Simony Rybákové a světelný design Dana Tesaře. Více: www.dot504.cz, www.divadloponec.cz Zdroj: Czechdance.info

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: