Farma v jeskyni hostuje v Brazílii

Farma v jeskyni hostuje v Brazílii

Farma v jeskyni hostuje v Brazílii

Členové souboru Farma v jeskyni vystoupí ve dnech 14. – 16. 6. v brazilském městě Belo Horizontále. Uvedou pět repríz inscenace Divadlo / The Theatre, povedou workshopy a přednášky a budou aktivně reprezentovat českou kulturu a „divadelnictví“. Farma tentokrát přijala pozvání od FIT-festivalu, jednoho z nejprestižnějších světových divadelních festivalů. O průběhu hostování souboru se zájemci budou moci dočíst na adrese: www.farminthecave.tumblr.com. Soubor se do Jižní Ameriky vrací po 4 letech, kdy sklidil úspěch s inscenací Sclavi / Emigrantova píseň. Zdroje inscenace Divadlo / The Theatre se nachází právě v Brazílii – Farma zkoumala rytmy a kroky brazilských otroků jako zdroj vitality, sdílení života ale i jako cestu k jinému stavu duše a vztahů ve společenství. Farma v jeskyni | Farm in the Cave
www.infarma.info | www.facebook.com/farmavjeskyni O inscenaci:
Hra na herce a diváky, která své hráče může přehrát, ale které se nemůžeme nezúčastnit.
Společnost komediantů pořád hraje hru o vzkříšení býka ve světě, kde kultura umírá.
Groteskní komunita hercuů se svým Capitão a Vaqueirem čelí světu konzumentuů, který toto utopické společenství postupně rozežírá zevnitř.
Co se stane, když člověk ztratí svoji kulturní identitu a s ní zdroje vitality a smysl života?
Ironicky nazvaná inscenace “Divadlo” je jako černá mše, která porušuje hranice mezi těmi, kdo se dívají a těmi, kdo se dávají.
Divadlo je hledániím lidské svobody uvnitř společenského systému.
Svoboda se však postupně stává jen hrou, divadlem.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: