Farma v jeskyni na sympoziu v New Yorku, mezinárodní veletrh za dveřmi

V new Yorku probíhá dvoudenní sympozium, na kterém jako jediný evropský mluvčí vystoupil Viliam Dočolomanský, režisér a zakladatel divadla Farma v jeskyni! Dvoudenní event (10. a11. ledna) „The Under the Radar Symposium“, přináší ty nejzajímavější produkce, události a představení z divadelní oblasti. Oslovuje klíčové osobnosti z oboru, které hovoří na aktuální témata v panelových diskuzích. Režisér Viliam Dočolomanský ve své přednášce o Nových odkazech práce divadelního studia Farmy v jeskyni představil publiku symposia tvorbu představení oceněných několika světovými, evropskými a domácími cenami: Sclavi: Emigrantova píseň, Čekárna, Divadlo. Dále hovořil o projektech, na kterých studio momentálně pracuje a to Lobby, Intervention (site-specific) a filmovém zpracovaní představení Čekárna.
Farma v jeskyni se v New Yorku představí již po druhé. Před 5 lety na Tisch school of Arts (New York University) soubor uvedl představení Work Demo a pro studenty herectví pořádal Workshop Výraz jako přenos lidské zkušenosti. Pak následovala v Yale Repertory Theatre (New Haven) představení Sclavi: Emigrantova píseň.
The Under the Radar Symposium je součástí festivalu Under The Radar Festival 2013 a zároveň úvodem mezinárodního veletrhu Association of Performing Arts Presenters, kde se budou prezentovat další české soubory a performeři pod značkou SOUNDCZECH za podpory Divadelního ústavu a Českého Centra.

Související zprávy: Institut umění – Divadelní ústav a Česká centra připravují pro americké a mezinárodní publikum povánoční nadílku českého divadla a tance Odkazy: www.infarma.info

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: