Farma v jeskyni připravuje nový projekt

Farma v jeskyni připravuje nový projekt

Farma v jeskyni připravuje nový projekt

Dne 20. března 2017 proběhne v Centru současného umění DOX premiéra nového projektu souboru Farma v jeskyni s názvem Navždy spolu!. Inscenace, kterou společně se seniory – neherci – vytvořily performerky Hana Varadzinová a Eliška Vavříková, je tentokrát zaměřena na téma stáří. „Zapojení pražských seniorů bez jakékoli předchozí zkušenosti s profesionální tvorbou souboru fyzického divadla vedlo k vytvoření komunity, v níž se vytratila mezigenerační propast ignorace a pohrdání, které staří lidé na sklonku svého života často pociťují. Alespoň v hranicích projektu se tak vytvořil model soužití bez diskriminace stáří, která je v dnešní společnosti až příliš běžná,“ dodávají autorky.

V anotaci k představení čteme: „Magda a Zuzanka sdílí své malé životy přes telefonické rozhovory. První nemůže být bez druhé, ta druhá je pohlcena jen sama sebou. Proč spolu vůbec ještě komunikují a co je vlastně spojuje? Fragmenty jejich absurdního vztahu se objevují v kaleidoskopu situací z jiných životů, žitých bez rozpoznání svého smyslu a směřování, mezi zábavou a bezmocí, narcismem a strachem ze smrti. Přítomnost střídá minulost, odmítání touha po blízkosti. Čas plyne, výtah jede nahoru a party musí někdy skončit. Zestárli jsme. Překvapuje nás to?“
Navždy spolu!
je třetí částí trilogie Noc ve městě, jež je zaměřena na odkrývání aktuálních témat, které společnost odmítá vidět. (První díl trilogie, inscenace Informátoři, měla premiéru v roce 2015; druhý díl, představení Odtržení, v roce 2016). Stejně jako předchozí části trilogie, je i Navždy spolu! jevištní kompozicí na hranicích žánrů pohybového divadla, videa a dokumentu.

Zdroj: Farma v jeskyni

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: