Festival Nová generace již tento víkend

V termínu od 25. do 27. listopadu 2022 proběhne v centru Prahy Festival Nové generace - platformy pro mladé choreografy, posluchače katedry tance HAMU, která v průběhu celého roku vytváří příležitosti pro začínající tvůrce prezentovat vlastní přístup k současnému umění.

Festival Nová generace již tento víkend

Festival Nová generace již tento víkend

Program v pátek 25. listopadu odstartuje site specific performance, která proběhne v prostorách HAMU na Malostranském náměstí a v přilehlém okolí. Diváci budou provedeni málo známými cestami skrz HAMU, pro jejichž zákoutí studenti vytvořili pohybové instalace. Po performance bude následovat promítání krátkých tanečních filmů, které v rámci předmětu Tanec a kamera společně připravili studenti HAMU a FAMU.

Sobota 26. listopadu nabídne celodenní program. Od rána budou na HAMU probíhat workshopy s konkurzní povahou, které povedou studenti oboru choreografie (někteří z nich zároveň autoři choreografií prezentovaných na festivalu). Workshopy jsou otevřené pro tanečníky všech úrovní pokročilosti. V rámci workshopů bude probíhat zároveň konkurz do nově připravovaných tanečních projektů zúčastněných choreografů, jedná se tedy o možnost dostat se k novým interpretačním příležitostem. Na workshopy/konkurz je třeba si zarezervovat místo přes email novagenerace.hamu@gmail.com. Účast na workshopu je zpoplatněna.

Sobotní odpoledne po workshopech/konkurzu bude opět patřit krátkým tanečním filmům v GAMU. Kdo tedy nestihne filmový večer v pátek, může filmy zhlédnout v sobotu 26. 11. mezi 15:30 - 18:00. Celý den pak uzavře komponované představení v divadle DISK od 19:30. V něm představí svou nejnovější tvorbu jak studenti oboru choreografie HAMU, tak hostující studenti z Musik und Kunst Privatuniversität z Vídně, kteří uvedou dvě sólové a jednu skupinovou choreografii. Po představení proběhne krátká diskuze s autory moderovaná Tanečními aktualitami. K večerní zábavě a volnému pokračování diskuze pak zahraje jazzově laděný koncert uskupení JAZZperados Trio v Kafe DAMU.

Program v neděli 27. listopadu bude o poznání klidnější, festivalové návštěvníky čeká program až večer, a to opět představení v divadle DISK v 19:30. Náplň posledního představení letošního Festivalu Nové generace bude čistě v režii studentů HAMU, konkrétně studentek 3. ročníku bakalářského studia a 1. ročníku navazujícího magisterského programu.

Pro více informací sledujte Facebookovou událost festivalu nebo Instagram Nové generace.

Zdroj: Festival Nová generace

Témata článku

Divadlo DISKHAMU

Tanec

Festival Nová generace

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: