Festival pouličního divadla Za dveřmi se přesune z Výstaviště do Holešovické tržnice

Pražský festival pouličního divadla Za dveřmi, jehož 15. ročník se uskuteční 12. až 18. července, pořadatelé přesunuli z Výstaviště do Holešovické tržnice. Scéna na Mariánském náměstí zůstává beze změny. Na návštěvníky čekají divadelní a novocirkusová představení v podání českých i zahraničních umělců, koncerty, pohybové a výtvarné dílny. Speciálním rodinným dnem 16. července provede herec, loutkář a performer Vítek Maštalíř.

Festival pouličního divadla Za dveřmi se přesune z Výstaviště do Holešovické tržnice

Festival pouličního divadla Za dveřmi se přesune z Výstaviště do Holešovické tržnice

„Zahajovací vystoupení, vytvořené na míru festivalu, bude 12. července v Holešovické tržnici již tradičně v podání performerů z V.O.S.A. Theatre a v režii ředitele festivalu, Jakuba Vedrala. Diváci se mohou těšit na zbrusu nové loutky a velké objekty," uvedla Linda Lomozová z ArtProm.

První den festivalu vystoupí také španělsko-švýcarské trio Tripotes la Compagnie, které se specializuje na párovou akrobacii, a také na jednu z nejtěžších cirkusových disciplín, akrobacii na teeterboardu. Jedná se o houpačku, s jejíž pomocí se performeři katapultují do vzduchu.

Na úvod festivalu pouličního divadla se představí i španělský umělec Manolo Alcántara, který přiveze osobitou performativní instalaci s názvem Maña. Z tuzemské tvorby se v dalších dnech představí přední akrobatická společnost AirGym Art Company, mistři žonglování, duo Bratři v tricku, performerské duo Johnny & Jenny, ohnivá skupina Blackout Paradox i Cirkus TeTy. Loutkový Teátr Pavla Šmída uvede v rámci rodinného dne hned dvě pohádky a svůj pouliční Orchestr Péro za kloboukem. Intimní představení pro jednoho diváka vytvoří ve svém karavanu česko - francouzský La Cabaret Nomade.

V rámci doprovodného programu jsou připraveny dílny s divadelní scénografkou a výtvarnicí Erikou Čičmanovou či lekce chůdaření s Long Vehicle Circus.

Pražský festival pouličního divadla Za dveřmi se koná od roku 2008. Ve své historii přivítal nejen české umělce, ale i z Anglie, Francie, Německa, Nizozemska či Polska. Dramaturgie nabízí činoherní, novocirkusové, taneční i filmové umění. Jevištěm a hledištěm může být ulice, park, náměstí, zahrada i industriální prostor.

Zdroj: divadlo.cz

Témata článku

Holešovická tržnice

MultižánrovéNový cirkusTanec

Za Dveřmi

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: